Lemniscaat

Bijzondere uitgaven

isbn:9789047701187
prijs:€ 39,95
uitvoering:gebonden, 32 pag.

auteur: Maranke Rinck

illustraties: Martijn van der Linden

tactiele versie Ik voel een voet!

In samenspraak met blinde kinderen en hun onderwijzers in India en Nederland kwam deze bijzondere editie van Ik voel een voet! tot stand.

Het verhaal sluit precies aan bij de ervaringswereld van een blind kind, dat, net als de dieren in het boek, voelend en luisterend de wereld ontdekt. Deze uitgave is niet alleen voorzien van braille, ook de illustraties zijn omgezet in een tactiele ervaring. Daarbij is gebruikgemaakt van materialen die zoveel mogelijk aansluiten bij dat wat een blind kind ervaart. Zo zijn tekst én prenten voelend te ervaren.

Ook voor slechtziende en ziende kinderen is dit boek bijzonder: de gebruikte materialen zijn mooi en fel gekleurd. Van dit boek kunnen ziende en blinde kinderen samen genieten, en daaraan blijkt in de praktijk grote behoefte te zijn.Bij de publicatie van de tactiele editie van Rupsje Nooitgenoeg is bovendien gebleken dat dit boek veel gebruikt wordt in het onderwijs aan autistische kinderen.

De bijzondere editie van Rupsje Nooitgenoeg voor blinde kinderen was de opmaat voor een serie handgemaakte prentenboeken die de wereld van het prentenboek toegankelijk wil maken voor blinde kinderen. Ik voel een voet! is het tweede boek daarin.

Ook in dit geval gaat weer 5 euro van de opbrengst van ieder boek verdubbeld door een  verdubbelingsfonds, terug naar India. Zo kan er ook een exemplaar van de tactiele versie van Ik voel een voet! gemaakt worden voor een blind kind aldaar, dat zich een dergelijk boek niet kan veroorloven.

andere boeken van Maranke Rinck en Martijn van der Linden:

Het prinsenkind
Het prinsenkind
Ik voel een voet!
Ik voel een voet!
Meisjes om te zoenen
Meisjes om te zoenen
Memorykonijn
			(Met geheugenspel)
Memorykonijn
Slaap schildpad slaap
Slaap schildpad slaap
Slaap schildpad slaap
			(kartonboek)
Slaap schildpad slaap
Tangramkat
Tangramkat

andere boeken met Martijn van der Linden:

Hoog boven de wolken
Hoog boven de wolken