Lemniscaat

Kinder- en jeugdboeken

Piet Grobler

Piet Grobler (Zuid-Afrika, 1959) bracht zijn jeugd door op een boerderij. Hij studeerde theologie, journalistiek en grafische vormgeving. Tegenwoordig woont hij met zijn vrouw en dochter in Engeland. Piet Grobler houdt ervan engelen en heiligen te tekenen in een Afrikaanse omgeving, omringd door vogels en dieren. Hij is ervan overtuigd dat dat de afstand tussen hemel en aarde kleiner maakt.

In totaal illustreerde Piet Grobler meer dan vijftig boeken voor kinderen waarvan er bij Lemniscaat zes zijn verschenen. Vanaf juli 2002 werden gedurende enkele maanden de illustraties van deze bijzondere kunstenaar geëxposeerd in de Kunsthal in Rotterdam. Onder de noemer ‘Het carnaval der dieren' waren de illustraties uit het gelijknamige boek en uit zijn nieuwste prentenboek Eén slokje, Kikker! te zien. Piet Grobler illustreerde ook het Geschenkboekje 2007.

Piet is geadopteerd door Kinderboekwinkel Kakelbont in Utrecht en door boekhandel Donner in Rotterdam. In deze winkels kunnen ze je alles over hem vertellen en misschien loop je na een bezoekje wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!

boeken door Piet Grobler:

Eén slokje, Kikker!
Eén slokje, Kikker!
Het vogeltjes-ABC
Het vogeltjes-ABC

boeken met Piet Grobler:

Ballade van de dood
Ballade van de dood
De hond, de haan en de jakhals
De hond, de haan en de jakhals
Dokter Me Di Cin
Dokter Me Di Cin
Koe en daarmee Koe
Koe en daarmee Koe