Lemniscaat

Kinder- en jeugdboeken

isbn:9789047704706
prijs:€ 13,95
uitvoering:gebonden, 112 pag.

auteur: Carolien Ceton

illustraties: Martijn van der Linden

Hoog boven de wolken

Ik heet Loosje. Mijn moeder vindt dat ik daar te groot voor ben, die noemt me Loos. Mijn vader niet. Altijd als ik hem bel, zegt hij: 'Dag Loosje Matroosje, hoe is het met mijn kleine meid?' Mijn vader vindt het helemaal niet erg als ik dingen doe die eigenlijk een beetje kinderachtig zijn.

Loos woont alleen met haar moeder. Ze hebben het de laatste tijd niet altijd even makkelijk. Loos' moeder ziet het soms dan ook niet meer zitten. Maar gelukkig heeft Loos ook nog haar oude bakelieten telefoon, waarmee ze haar vader kan bellen. En over het algemeen gaat het leven zijn gangetje: in de klas bij meester Kees en juf Esther en na schooltijd met Mari, Loos' beste vriendin. Het is een bijzondere week: op zaterdag wordt Loos negen jaar. Een verjaardag waarop haar moeder een heel bijzondere verrassing heeft. Een verjaardag die lijkt op een nieuw begin. Maar dan valt de bakelieten telefoon kapot. Hoe kan Loos nu ooit nog haar vader spreken?

Er staat geen woord te veel in dit prachtige verhaal. Loos is Loos en dit is haar leven. En aan het eind van het boek lopen je hart en je ogen over...

Volg de weblog van Carolien Ceton over Hoog boven de wolken en ander werk!

andere boeken met Martijn van der Linden:

Het prinsenkind
Het prinsenkind
Ik voel een voet!
Ik voel een voet!
Meisjes om te zoenen
Meisjes om te zoenen
Memorykonijn
			(Met geheugenspel)
Memorykonijn
Slaap schildpad slaap
Slaap schildpad slaap
Slaap schildpad slaap
			(kartonboek)
Slaap schildpad slaap
tactiele versie Ik voel een voet!
tactiele versie Ik voel een voet…
Tangramkat
Tangramkat
Wachten op Apollo
Wachten op Apollo
Winterkampioen
Winterkampioen