Lemniscaat

Kinder- en jeugdboeken

isbn:9789047706236
prijs:€ 13,95

auteur: Mariken Jongman

Alle Dieren Levend en Vrij

Hét boek voor alle supporters van Wakker Dier, Greenpeace en andere clubs die echt iets dóén

Gijs zit in de klas bij Dietie, een stoere meid, zo een die zich van niemand iets lijkt aan te trekken, zéker niet van hem. Gijs is dan ook stomverbaasd - en supervereerd - als Dietie ineens belangstelling voor hem krijgt. Voor hém, Gijs Homan, gewoonste jongen van Veenholten, Drenthe, Nederland.

Gijs wordt door Dietie een geheime organisatie binnengelokt, zó geheim dat hij niet eens weet waar hij aan meedoet. Pas tijdens zijn eerste nachtelijke missie ontdekt Gijs waar het om gaat: hij is lid van een dierenbevrijdingsorganisatie. Dieren horen niet in hokjes, vindt Dietie. Ze horen ook niet doodgemaakt te worden. Ze horen LEVEND en VRIJ, allemaal! Het zal wel, vindt Gijs. Zelf is hij niet zo'n actievoerder. Eigenlijk gaan Dieties acties hem te ver. Maar ja. Het leven is een stuk spannender, nu.

Als Dieties acties uit de hand dreigen te lopen, is de maat vol voor Gijs. Zo gaat het nooit lukken, alle dieren levend en vrij. Dus bedenkt hij een plan dat wél werkt. Of dat de dieren in ieder geval een hoop aandacht oplevert.

andere boeken van Mariken Jongman:

De opmerkelijke observaties van Rits
De opmerkelijke observaties van …
Kiek
Kiek
Liefde, liefde, nog eens liefde
Liefde, liefde, nog eens liefde
Sokkenthee en chocola
Sokkenthee en chocola