Lemniscaat

Kinder- en jeugdboeken

isbn:9789047707769
prijs:€ 16,95
uitvoering:gebonden, 360 pag.

auteur: Marco Kunst

illustraties: Marieke Nelissen

De Waterwaack van Natterlande

Een verrukkelijk magisch avontuur waar je je niet uit los kunt rukken

Ik ben Toffee. Hoe ik aan die naam kwam, leg ik je later nog wel eens uit. Eerst ga ik je vertellen hoe het allemaal begon. Het begon op een doodgewone zaterdag. Mijn zus en ik hingen op de bank tv te kijken. Mijn zus heet trouwens Gum. Ja, ook al zo’n rare naam, ik weet het. Ga ik allemaal uitleggen. Later. Het is gewoon te veel om allemaal in een keer te vertellen: al die toestanden met Schorre Morre, de Waterwaack, de Zomp, ome Trees, de Rimboe van Rambo, de Bronbaas, tante Thé en de Wieswos en zo. Dus Ik Moet Echt Bij Het Begin Beginnen!

De tweeling Toffee en Gum vertellen samen over hun waanzinnige avonturen in de Zomp. Want het zal je maar gebeuren dat je ouders – die altijd een wedstrijdje doen wie het meeste geld verdient – opeens een brief krijgen waarin staat dat je moeder de wettige erfgename is van haar bet-betbet-betoverachter-achterachterachterneef en dus aanspraak mag maken op de Zomp en het Waterwaackhuis. Die ouders ruiken natuurlijk meteen geld: zo’n zomp kun je mooi volbouwen. Dus Toffee en Gum én hun au pairs Limona en Vanilia worden meegesleept naar het Waterwaackhuis. Maar daar blijken ze niet de enigen te zijn die denken dat ze de Zomp kunnen erven. En die Zomp wil niet zomaar worden volgebouwd. In de vochtige, zompige omgeving vinden vreemde gebeurtenissen plaats – en Toffee en Gum gaan op onderzoek uit om erachter te komen wat er nu precies aan de hand is. Maar steken ze hun neus niet in zaken die hen niet aangaan?

Marco Kunst heeft een hilarisch, absurdistisch avonturenboek geschreven, en laat het maar aan Marieke Nelissen over dat dito te illustreren!

‘Knotsgekke Kunst op weg naar het niveau-Roald Dahl. (...) Kunst heeft op de meesten een streepje voor. Zijn kunstige zinnenbouwerij, zijn gevoel voor ritme en humor, zijn overdrijvingen en running gags en woordspelingen liggen dicht bij het niveau-Roald Dahl.’ – NRC Handelsblad


Kunst schrijft in beeldende taal, met lekkere dialogen, mooie Biegeliaanse opsommingen, klankrijke nieuwe woorden en originele, goed getroffen beeldspraken. (...) Het verhaal heeft vaart, is grappig en origineel. (...) Het boek ziet er prachtig uit met veel gekleurde illustraties van Marieke Nelissen. Zij geeft de talrijke personages een gezicht en ze tekent de zompige, natte sfeer van het Waterwaackhuis en zijn omgeving zo treffend dat je de schimmellucht bijna kunt ruiken.’ – kinderboekenpraatjes.nl 

andere boeken van Marco Kunst:

De sleuteldrager
De sleuteldrager
Gewist
Gewist
Isa's droom
Isa's droom
Kroonsz
Kroonsz
Vlieg!
Vlieg!

andere boeken met Marieke Nelissen:

Rover gezocht
Rover gezocht