Lemniscaat

Kinder- en jeugdboeken

isbn:9789056376260
prijs:€ 17,95
uitvoering:gebonden, 160 pag.

auteur: Angela Prins

illustraties: Karel Zwaneveld

Bij ons is alles lekker

‘Bij ons is alles lekker!' Deze uitroep hoorde Angela Prins regelmatig bij het samenstellen van dit kookboek. Ze vroeg in Nederland wonende mensen van verschillende nationaliteiten welke gerechten uit hun thuisland ze als kind al lekker vonden. De keuze was niet altijd makkelijk, want ‘bij ons is alles lekker'.

Samen met deze mensen uit onder meer Sierra Leone, Kameroen, Spanje, Indonesië, Kosovo en Polen ging Angela Prins de keuken in. Daarna paste ze de recepten aan voor kinderen en ging ze met hen aan de slag. Zo ontstond een kookboek met gerechten van over de hele wereld. Gefrituurde kaassigaartjes uit Turkije, een feestelijke rijstmaaltijd uit Sierra Leone of een kokostaart uit Kosovo - het zijn allemaal gerechten die je in dit kleurrijke kookboek terugvindt. De gerechten zijn niet gerubriceerd op land, maar op snack, voorgerecht of hoofdgerecht. Zo kunnen kinderen bij het samenstellen van een menu recepten van over de hele wereld gemakkelijk combineren.

Karel Zwaneveld was met zijn fototoestel getuige van alle kookfeesten die aan het samenstellen van dit boek voorafgingen. Daarmee is Bij ons is alles lekker niet alleen een kookboek om je vingers bij af te likken, maar ook een feest om te bekijken!