Lemniscaat

Prentenboeken

Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp (1962) schrijft prentenboeken, verhalen voor jonge kinderen en jeugdromans. Bij Lemniscaat verschenen onder andere zijn prentenboeken 22 wezen en Temmer Tom de kolderieke avonturen van Bert en Bart en de jeugdroman Tiffany Dop, die bekroond werd met een Zilveren Griffel.

Tjibbes eigen lievelingsboek is Hoe Tom won van kapitein van Urk en zijn sportieve huurlingen van Russel Hoban met tekeningen van Quentin Blake. Tjibbe Veldkamp woont in Groningen en heeft twee kinderen.

www.tjibbeveldkamp.nl

Zilveren Griffel 2010Tjibbe Veldkamp won een Zilveren Griffel voor zijn jeugdroman Tiffany Dop. De jury over dit boek: 'Tiffany Dop laat je lachen en huilen tegelijk. Het is een bijzonder gaaf en origineel verhaal van een schrijver die al eerder bewees dat hij zo behendig kan manoeuvreren tussen humor en triestheid.'

Tjibbe is geadopteerd door de Groningse Kinderboekhandel en Boekhandel Deurenberg in Kerkrade: daar kunnen ze je alles over hem vertellen en stap je na een bezoekje misschien wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!

boeken door Tjibbe Veldkamp:

22 Wezen
22 Wezen
Bert en Bart en de zoen van de zombie
Bert en Bart en de zoen van de z…
Bert en Bart redden de wereld
Bert en Bart redden de wereld
De lievelingstrui
De lievelingstrui
Het schoolreisje
Het schoolreisje
Kom uit die kraan!
Kom uit die kraan!
Temmer Tom
Temmer Tom
Tiffany Dop
Tiffany Dop