Lemniscaat

Prentenboeken

Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp (1962) schreef verschillende prentenboeken, verhalen voor jonge kinderen en jeugdromans. Voor Lemniscaat schreef hij onder andere de prentenboekverhalen 22 wezen, Het schoolreisje en De lievelingstrui. De eerste twee boeken werden geïllustreerd door Philip Hopman, de tekeningen in De lievelingstrui zijn van Gerdien van der Linden. Dit boek kreeg in 2002 een Vlag en Wimpel van de Griffeljury.

De boeken van Tjibbe Veldkamp worden in de pers steeds lovend besproken. Eerder ontving Tjibbe het Hendrik de Vries Stipendium, een aanmoedigingsprijs voor jong literair talent. In 2007 ontving hij voor SMS een Vlag en Wimpel van de Griffeljury. In 2009 verscheen van zijn hand bij Lemniscaat Tiffany Dop en in het voorjaar van 2010 verscheen een nieuw prentenboek dat hij samen met Philip Hopman maakte: Temmer Tom.

Tjibbes eigen lievelingsboek is Hoe Tom won van kapitein van Urk en zijn sportieve huurlingen van Russel Hoban met tekeningen van Quentin Blake. Tjibbe Veldkamp woont in Groningen en heeft twee kinderen.

Wil je nog meer weten over Tjibbe Veldkamp? Bezoek dan zijn website.

Tjibbe is geadopteerd door de Groningse Kinderboekhandel en Boekhandel Deurenberg in Kerkrade: daar kunnen ze je alles over hem vertellen en stap je na een bezoekje misschien wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!

boeken door Tjibbe Veldkamp:

22 Wezen
22 Wezen
Bert en Bart en de zoen van de zombie
Bert en Bart en de zoen van de z…
Bert en Bart redden de wereld
Bert en Bart redden de wereld
De lievelingstrui
De lievelingstrui
Het schoolreisje
Het schoolreisje
Temmer Tom
Temmer Tom
Tiffany Dop
Tiffany Dop