Lemniscaat

Algemeen

isbn:9789047706038
prijs:€ 25,00
uitvoering:gebonden, 200 pag.

auteur: Marshall B. Rosenberg

Geweldloos communiceren, hoe doe je dat?

Je bereidt je voor op een moeilijk gesprek met je baas. Het hoofd van de school belt je over het gedrag van je kind. Je hebt ruzie met je partner en het is een uur voor bedtijd. Je weet dat je volgende stap van grote invloed zal zijn op je relatie met deze personen. Dus wat doe je?

We komen allemaal weleens in situaties als deze terecht en maar al te vaak vallen we dan terug op dezelfde oude gedragspatronen: we willen gelijk krijgen, weigeren werkelijk te luisteren, gebruiken grove taal uit angst en frustratie, of erger. Maar er is een andere weg. Dit boek geeft lezers praktische training in het toepassen van principes van Geweldloze Communicatie, niet alleen op het persoonlijke vlak maar ook op maatschappelijk niveau. Het is een bijzonder effectieve manier om conflicten op te lossen, met woede om te gaan en naar verzoening te streven.

Geweldloze Communicatie bloeit al vier decennia in vijfendertig landen om een simpele reden: het werkt.

[…] ‘Marshall Rosenbergs dynamische communicatietechnieken transformeren potentiële conflicten tot vreedzame dialogen. U leert simpele technieken om onenigheid op te lossen en liefdevol om te gaan met uw gezin, vrienden en andere mensen in uw omgeving. Ik beveel dit boek ten zeerste aan.’
– John Gray, auteur van Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus

[…] ‘Nooit meer ruzie, leer geweldloos communiceren.’
Goedele Liekens Magazine

[…] ‘Dit is een van de nuttigste boeken die u ooit zult lezen.’
– William Ury, coauteur van Onderhandelen met lastige mensen

[…] ‘Het beste spirituele boek van het jaar.’
Spirituality & Practice

andere boeken van Marshall B. Rosenberg:

Geweldloze Communicatie
			(Ontwapenend, doeltreffend en verbindend)
Geweldloze Communicatie