Lemniscaat

Mens & Maatschappij

isbn:9789047706823
prijs:€ 19,95
uitvoering:paperback

auteur: Alma Huisken & Doortje Stellwagen

Groentje in de moestuin

Met 70 seizoensrecepten

Groentje in de moestuin gaat over het leven van een moestuindebutant. Het is het persoonlijke, soms hilarische verhaal van Alma Huisken, ooit optimistisch startend op ‘een landje’. Vol goede wil, verwondering en volharding probeert zij oogst aan haar volkstuin te ontlokken. Ze laat je op aanstekelijke wijze delen in haar tegenslagen en successen, geeft en passant op ervaring gestoelde tips en schotelt 70 gegarandeerd flatervrije recepten voor.

Alma heeft niet alleen oog voor jonge sla (‘als een dubbele rij groene knopen op een zwartfluwelen vest’) en het welzijn van kievietsbonen en kardoenen, maar ook voor nestelende vogels en een verdwaald vosje tussen de aardappelplanten.

Vol zelfspot vertelt ze over haar praktische verhouding tot onkruid (dat mengt ze door de sla) en over haar geworstel met een klimnet voor erwtjes: ‘De wind heeft vrij spel met het vederlichte draad en binnen de kortste keren sta ik als een groene mummie ingesponnen tussen de bamboestokken.’

De boodschap van dit enthousiaste boek is helder: moestuinieren brengt veel plezier en voldoening, zowel voor eigenwijze debutanten als voor ervaren diehards. Het wel en wee van Alma’s beginjaren op haar landje wordt prachtig gevangen door de intieme, sfeervolle foto’s van Doortje Stellwagen.

‘In alle opzichten een smakelijk boek: prachtige foto's, verhalen vol humor en zelfspot en
heerlijke seizoensrecepten.' - Algemeen Dagblad
‘Meeslepende verhalen die een run op de volkstuintjes zullen betekenen. En ook zonder
volkstuin beleef je veel plezier aan de feestelijke moestuinrecepten.' - Trouw
‘Ik kon niet ophouden met lezen!' - De Amateurtuinder (nu: De Tuinliefhebber)
'Het plezier spat van elke bladzijde. Het goeie van Alma Huisken is dat ze persoonlijke
verhalen heel knap verweeft met allerlei informatie en historie. Echt een ontzettend leuk
tuinboek, ook voor mensen zonder tuin.' - Kunststof radio
‘Alles is vers in Groentje in de moestuin. Verrukkelijke recepten en een humoristisch verslag,
ook voor niet-moestuinbezitters.' - Seasons

Eerder maakten Huisken en Stellwagen het succesvolle boek Met meste en vork.

LEZERSREACTIES ‘Mijn groene bijbel’ | ‘Doortje, je foto’s maken me blij’ | ‘Deze recepten slaan alles’ | ‘Ik voel me zó jullie tuin in gezogen’ | ‘Alma, wat verfrissend om te merken dat er bij jou ook van alles misgaat’ | ‘Dit boek heeft mijn blik op het leven veranderd’ | ‘Als moestuinbeginner word ik aan de hand genomen’ | ‘Blij verrast om óók over siertuin, landschap en Engelse tuinen te lezen’ | ‘Eindelijk iemand die uitlegt wat biologisch tuinieren is’ | ‘Die humor, ik heb me slap gelachen!’

andere boeken van Alma Huisken & Doortje Stellwagen:

Met mest en vork
			(verhalen, foto's en 125 recepten uit De Groene Luwte)
Met mest en vork