Lemniscaat

Onderwijs

Onderwijsnieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de Lemniscaat onderwijsnieuwsbrief!scholenpagina

Welkom op de scholenpagina van Lemniscaat. Hier wordt u op de hoogte gehouden van acties en aanbiedingen, kunt u omslagposters bestellen en lesbrieven downloaden.

Lemniscaatkalender

Boekentheater in de klas

Er lopen liedjes door de lucht

Leg je oren op een schaaltje, luister lekker naar een liedje, snik of glimlach om een versje en verdwijn in een verhaaltje van Erik van Os en Elle van Lieshout, met zang, drums, toetsen en snaren van ‘PS: En zo is het leven', de band van Suzanne, Wouter, Lot en Marjolijn.
Daar moet je bij zijn!

Zing mee met het refrein van koningin Marie, die al jarenlang wil trouwen, maar nog altijd niet kan kiezen tussen Leo en Louis. Kijk hoe Schatje en Scheetje, twee verliefde boeven, de hemel ophangen in hun cel. Hoor waarom je op moet passen voor je oma en al helemaal voor tante Nel. Ontdek dat je met het vliegtuig supersnel naar bed kunt gaan en hoe je moeders helpen kunt die uren voor de spiegel staan. Vrolijke versjes, lieve liedjes en verrassende verhalen over opa's haren tellen -ook al is je opa kaal- en over waarom je bent geboren. Als je langskomt met je oren zul je het horen: allemaal!

Geschikt voor: theaters, schouwburgen, Pabo's
kan in overleg ook op scholen en in bibliotheken of boekhandels gespeeld worden in een afgesloten ruimte. Kosten voor geluid voor rekening van organisatie.
Leeftijd: 6-10 jaar
Boekingen: www.boekentheater.nl
PS: PS: En zo is het leven is ook te boeken met een eigen Nederlandstalig liedjesprogramma voor jongeren en volwassenen
PPS: PS: En zo is het leven is ook te boeken in combinatie met Er lopen liedjes door de lucht. In dat geval gaat het om 2x een programma van 45 minuten. Voor de pauze voor volwassenen en kinderen. Na de pauze worden kinderen opgevangen in een aparte ruimte en speelt de band hun liedjes voor volwassenen, afgewisseld met gedichten voor volwassenen van Erik en Elle.

PS: En zo is het leven

Datingsite Tinder zorgde voor het ontstaan van de akoestische band PS: En zo is het leven. Suzanne Slachmuylders en Lot van Os hadden hun eerste Tinder date waar het meteen liefde op het eerste gezicht was: niet op elkaar, wel op de muziek. Op een terras met veel wijn, een pen en papier vol sigarettenas ontstond het eerste nummer. Niet veel later kwamen Wouter van Itterzon en Marjolijn Nestelaar erbij, een drummer en basgitariste die het na twee jaar Rockacademie wel gezien hadden en veel liever hun eigen ding gingen doen, net als Lot, en Suzanne: prachtige meerstemmige liedjes schrijven, zingen en spelen: https://www.facebook.com/psenzoishetleven

Superaanbieding

Moet de schoolbibliotheek nodig aangevuld worden, maar is er geen geld? Wil je een auteur uitnodigen, maar is het budget al op?

Dan zorg je er als school toch gewoon voor dat je het geld eerst verdient?

Je kunt bij de plaatselijke boekhandel diverse dozen met 25 verschillende Lemniscaatboeken kopen om een boekenmarkt te houden om geld in te zamelen voor de schoolbibliotheek. Je kunt kiezen tussen boeken voor volwassenen, prentenboeken, kinder- en jeugdboeken of Young Adultboeken. Een doos bevat altijd 25 verschillende boeken en kost € 60.

Neem hiervoor contact op met je plaatselijke boekhandel. Wil je meer informatie over welke boekhandels de dozen actief aanbieden? Neem dan contact op met onze afdeling verkoop via verkoop@lemniscaat.nl. 

Boek op bezoek

Stelt u voor: de boekhandel uit de buurt zet een aantal mooie, witte dozen met boeken in de docentenkamer. De boeken, ingedeeld op groep, kunt u twee weken lang op uw gemak inkijken, doorbladeren en lezen. Aan het eind van de twee weken geeft u zelf op de bijgeleverde bestellijst aan welke boeken u wilt houden; de rest gaat weer mee terug. Handig, toch?

Dat is Boek op Bezoek. Een makkelijke manier om de mooiste boeken per leeftijdsgroep in te kopen voor de school- of klassenbibliotheek. Er zijn op dit moment Boek op Boekpakketten voor de groepen crèche, groep 1-2, groep 3-4, groep 5-6, groep 7-8, Young Adult, Docenten en Voorleesboeken & Non-Fictie.

Klinkt interessant? Hieronder vindt u een lijst van boekhandels die op dit moment meedoen met dit initiatief.

Kinderboekhandel De kleine kapitein, Groningen & Rotterdam

Boekhandel Barth, Meppel

Boekhandel CW76, Kortenhoef

Boekhandel Huyser, Delft

Hoornse Boekhandel, Hoorn

Algemene Boekhandel, Amersfoort

Boekhandel Koops, Venlo

Boekhandel Hoogstins, Amsterdam

Boek- en Kantoorvakhandel Reterink, Wierden

Kinderboekwinkel Speelboek, Amersfoort

Boekhandel Boekeneiland, Purmerend

Boekhandel Jacques Baas, Driebergen-Rijsenburg

Boekhandel Krings, Sittard

Boekhandel Roodbeen, Nijkerk

Boekhandel Haasbeek Herenhof, Alphen aan de Rijn