Lemniscaat

YA Literair

isbn:9789047706618
prijs:€ 14,95
uitvoering:paperback, 264 pag.

Een weeffout in onze sterren - filmeditie

'Damn near genius'

Book of the Year volgens Time Magazine

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd - ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.

De zoektocht naar de mysterieuze schrijver van hun lievelingsboek, Een vorstelijke beproeving, leidt hen naar Amsterdam. Daar neemt hun leven een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

In de VS stootte The Fault in our Stars meteen in het openingsweekend de film Edge of Tomorrow met Tom Cruise van de nummer één van bestbezochte films. Wij twijfelen er niet aan: Shailene Woodley (Divergent, The Descendants) en Ansel Elgort (Carrie, Divergent) zullen ook in Nederland iedereen ontroeren als de starcrossed lovers Hazel en Augustus.

Uiteraard bevat de filmeditie stills uit de film, die voor een deel in onze eigen hoofdstad is opgenomen.

Het script van The Fault in Our Stars werd geschreven door Scott Neustadter en Michael H. Weber, die ook het script van (500) Days of Summer schreven. De producers van The Fault in Our Stars, Wyck Godfrey en Marty Bowen, zijn alvast een garantie voor succes: zij produceerden eerder de Twilight-kaskrakers.

www.thefaultinourstars.nl