Lemniscaat

YA Literair

isbn:9789047707004
prijs:€ 18,95
uitvoering:gebonden

auteur: Matthew Quick

Boy21

Een roman voor alle leeftijden van de auteur van The Silver Linings Playbook

Finley woont in Bellmont, een stad die wordt beheerst door geweld: de Ierse maffia, rassenrellen en drugs. Zelf is hij ’s nachts – als zijn vader werkt – thuis verantwoordelijk voor zijn gehandicapte grootvader. Zijn redding is basketbal. Zodra hij zijn shirt met nummer 21 aantrekt, kan hij alle ellende achter zich laten.
‘White rabbit’ wordt hij genoemd: de enige blanke speler in zijn team. En ook zijn vriendin, die hij overal naartoe zou volgen, is de ster van haar basketbalteam.
Maar dan komt Russ in de wijk wonen. Dit voormalige basketbalwonder heeft iets verschrikkelijks meegemaakt, waar hij niet over praat. Hij praat überhaupt nauwelijks en luistert alleen naar de naam... Boy21.
De coach van het basketbalteam stelt Finley – alsof hij niet al genoeg aan zijn hoofd heeft – verantwoordelijk voor het welzijn van Boy21.

Geschreven vanuit Finley in een ik-perspectief wordt de lezer meegezogen in de maalstroom aan emoties die gepaard gaan met Finleys leven en met de ingewikkelde, kwetsbare vriendschap die hij met Boy21 probeert op te bouwen – terwijl Boy21 het liefst de werkelijkheid ontvlucht. 

Matthew Quick wordt alom geroemd om zijn ongekende talent onder de huid van getroebleerde maar sympathieke personages te kruipen. Bij Boy21 neemt dat talent adembenemende proporties aan.

andere boeken van Matthew Quick:

Gefeliciteerd, Leonard Peacock
Gefeliciteerd, Leonard Peacock
Liefde kan mislukken
			(roman)
Liefde kan mislukken
Sorta Like a Rockstar
Sorta Like a Rockstar
The reason you're alive
The reason you're alive