Lemniscaat

YA Literair

isbn:9789047709367
prijs:€ 19,95
uitvoering:gebonden, 178 pag.

auteur: Matthew Quick

The reason you're alive

De nieuwe Matthew Quick: humoristisch, politiek incorrect en hartverscheurend eerlijk

Bestsellerauteur Quick (The Silver Linings Playbook) komt met zijn fascinerendste personage tot nu toe: David Granger is de meest politiek incorrecte Vietnamveteraan die ooit de literatuur is binnengewandeld.

Als David Granger zijn BMW in de prak rijdt, komen de artsen erachter dat hij een hersentumor heeft. De reden daarvoor is voor David zelf een uitgemaakte zaak: de Agent Orange waaraan hij als soldaat in Vietnam werd blootgesteld.
David is de meest politiek incorrecte Vietnamveteraan die ooit de literatuur is binnengewandeld. Zijn ongenuanceerde uitspraken zullen je hardop laten lachen - en snel achterom laten kijken om te zien of niemand het gemerkt heeft. En tegelijkertijd is David Granger veel toleranter en eerlijker dan de meeste ‘arrogante linkse betweters'.

Granger, die zijn zoon Hank met zijn politieke opvattingen tegen zich in het harnas heeft gejaagd, moet revalideren. Daardoor zijn vader en zoon op elkaar aangewezen.
Langzaam ontrafelt het verleden zich en leren zowel de lezer als Hank David beter kennen - en onontkoombaar van hem houden.
  Tegelijkertijd heeft David zelf af te rekenen met een schim uit het verleden: nog iedere dag is hij erop bedacht dat deze figuur - Clayton Fire Bear - hem komt vermoorden. David heeft iets wat aan Clayton Fire Bear toebehoort. En om het verleden eindelijk echt achter zich te laten, moet hij zijn nemesis onder ogen komen...

Een verhaal dat in kracht alleen maar toeneemt in een wereld die in alle opzichten steeds sneller radicaliseert. Een boek dat je bijblijft en je anders laat kijken naar mensen die je normaal gesproken veroordeelt om hun mening. Een relaas dat je vrolijk en ontroerd achterlaat. Een onmisbare titel.

andere boeken van Matthew Quick:

Boy21
Boy21
Gefeliciteerd, Leonard Peacock
Gefeliciteerd, Leonard Peacock
Liefde kan mislukken
			(roman)
Liefde kan mislukken
Sorta Like a Rockstar
Sorta Like a Rockstar