Lemniscaat

illustratiewedstrijd

30-04-2018

picture this! - je kunt weer meedoen!

Lemniscaat is op zoek naar nieuw illustratietalent! Heb jij hét idee voor dat ene bijzondere prentenboek dat alleen jij kunt maken? Ga dan naar picturethis-illustrationcompetition.com en upload vóór 1 mei 2018 je werk op mét begeleidende tekst. Als jouw inzending op de longlist belandt, vragen we je kopieën op te sturen per post.24-03-2016

Picture This! - Je kunt weer meedoen!

Lemniscaat is op zoek naar nieuw illustratietalent! Heb jij hét idee voor dat ene bijzondere prentenboek dat alleen jij kunt maken? Ga dan naar picturethis-illustrationcompetition.com en stuur vóór 15 mei 2016 je werk op mét begeleidende tekst. Als jouw inzending op de longlist belandt, vragen we je kopieën op te sturen per post.


17-05-2015

De winnaars zijn bekend

De Nederlandse editie van de Worldwide Picture Book Illustration Competition is afgelopen. Uit de ruim tweehonderd Nederlandse inzendingen zijn door de jury vijf winnaars gekozen: Marieke Nelissen, Mark Lohmann, Irene Cécile, Tania Cardoso en Elizabet Vukovic.

Hun werk wordt vanaf 3 juli tentoongesteld in Kasteel Groeneveld in Baarn en zal daarna reizen naar de universiteitsbibliotheek The Hive in Worcester (GB) en het Bilderbuchmuseum in Troisdorf (DU). De definitieve selectie zal worden gepubliceerd in een catalogus die wordt aangeboden aan alle bekende kinderboekenuitgeverijen op de Bologna Children's Book Fair 2016. De vijf winnaars krijgen bovendien een masterclass door twee illustratoren van wereldfaam: Ingrid en Dieter Schubert. Van harte gefeliciteerd namens uitgeverij Lemniscaat!

We bedanken alle deelnemende illustratoren voor het meedoen aan de illustratiewedstrijd. De juryleden hebben jullie werk met veel plezier bekeken.

12-05-2015

Deadline is verlengd!

De deadline van de WWPBIC is verlengd naar 1 juni 2015!
Dus voor iedereen die terug is van vakantie, toetsen achter de rug heeft en nu pas tijd, of er niet uitkwam - je hebt nog kans!

31-03-2015

Lemniscaat is op zoek naar illustratietalent!

Ben jij de inspirerende prentenboekenmaker die wij zoeken?

 Stuur ons dan vóór 15 mei 2015 jouw werk via wwpbic.com!

De Lemniscaat Illustratiewedstrijd gaat dit jaar internationaal: onder de nieuwe naam The Worldwide Picture Book Illustration Competition (WWPBIC) wordt de wedstrijd niet alleen georganiseerd in Nederland en België, maar ook in Groot-Brittanië, Duitsland en Zuid-Afrika. In ieder land kiest een professionele jury vijf winnaars.


En daarna?

  • De vijf Nederlandse winnaars krijgen een masterclass aangeboden door twee illustratoren van wereldfaam: Ingrid en Dieter Schubert.
  • Het werk van de twintig winnaars wordt geëxposeerd in Kasteel Groeneveld in Baarn, de universiteitsbibliotheek The Hive in Worcester (GB) en het Bilderbuchmuseum in Troisdorf (DU).
  • De definitieve selectie wordt gepubliceerd in een catalogus, die zal worden aangeboden aan alle bekende kinderboekenuitgeverijen op de Bologna Children's Book Fair 2016.

Ga voor meer informatie en het inzenden van je werk naar wwpbic.com. Deze illustratiewedstrijd is uitsluitend bedoeld voor mensen die niet eerder een prentenboek hebben gepubliceerd.


04-06-2014

De winnaars zijn bekend

Uit bijna 750 illustratoren heeft de jury van de Lemniscaat Illustratiewedstrijd twaalf winnaars gekozen. De jury kwam, na bestudering van het overweldigende aantal inzendingen, tot de conclusie dat er onmogelijk maar één winnaar kon worden aangewezen. De grote diversiteit in stijlen, technieken en aanpak deed de jury besluiten om, in navolging van de New York Times, meerdere winnaars aan te wijzen in plaats van tien genomineerden en één winnaar.

De winnende illustraties worden vanaf vrijdag 4 juli tentoongesteld in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Daarna reist de tentoonstelling in september door naar de universiteitsbibliotheek The Hive in Worcester, in november naar de Shanghai Library en van december tot en met januari 2015 naar het Meermanno Museum. In plaats van het aangekondigde Feestboekje, geïllustreerd door de winnaar, wordt een catalogus gemaakt van alle winnende illustraties, die zal worden verspreid bij de tentoonstellingen en wordt uitgedeeld aan binnen- en buitenlandse uitgeverijen op de Frankfurter Buchmesse en de Bologna Book Fair. De winnaars krijgen bovendien een masterclass van de befaamde illustrator (en tevens jurylid) Piet Grobler.

We bedanken alle deelnemende illustratoren voor het meedoen aan de illustratiewedstrijd. De juryleden hebben het werk met veel plezier bekeken. Uit de vele inzendingen blijkt maar weer hoeveel Nederlandse, Vlaamse én buitenlandse illustratoren (-to be) barsten van het talent.

De twaalf winnaars van de Lemniscaat Illustratiewedstrijd zijn, in willekeurige volgorde: Esther Leeuwrik, Lars Zuidweg, Daphne Louter, Renske Gerstel, Maarten Zerelik, Marieke van Ditshuizen, Esther van den Berg, Cornelie Wiarda, Hanna Looye en Samira Zamani en uit Groot-Brittanië Amanda Summers en Freya Hartas.

06-05-2014

De deadline is verstreken - je kunt niet meer inzenden

Maar liefst 637 Nederlandse inzendingen

De deadline voor de Lemniscaat Illustratiewedstrijd is officieel verstreken; vanaf nu kan er geen werk meer worden ingezonden voor de wedstrijd. Van alle deelnemers die hun werk naar de uitgeverij in Rotterdam stuurden, hebben we maar liefst 637 inzendingen ontvangen. Daar komen ook nog de inzendingen bij die naar het adres in het Verenigd Koninkrijk zijn gestuurd.

Vanwege het hoge aantal deelnemers wordt de shortlist niet half mei, maar eind mei op de site gepubliceerd. Nog even geduld dus!

Inzendingen illustratiewedstrijd

Engelse site illustratiewedstrijd English version