Ger Bauritius

Ger Bauritius

Biografie

Ger Bauritius is in 1950 in Harlingen geboren. Toen hij nog op de kleuterschool zat, wist hij al dat hij later wilde gaan varen. Hij wilde zelf zien hoe het er achter de horizon uitzag, want daar voeren immers de schepen naartoe die hij in de haven van Harlingen zag liggen. Hij werd zeeman en voer van 1970 tot 1980 de wereld rond.

In Brazilië ontmoette hij zijn vrouw, ze trouwden in 1975 en kregen drie kinderen. Hij maakte nog regelmatig verre reizen voor bedrijven, en begon met het schrijven van korte verhalen over het varen. Toen hij in 1991 met het verhaal ‘Kabel Willem' een prijs won, werd hij gestimuleerd om verder te schrijven, en hij publiceerde zeeverhalen in een tijdschrift.

Om beter te leren schrijven volgde Bauritius een aantal cursussen. Vervolgens begon hij aan zijn eerste jeugdboek, Stad zonder tanden. Vanwege de herkomst van zijn vrouw is hij erg geïnteresseerd in de Braziliaanse cultuur; vandaar dat het boek zich in dit land afspeelt, tussen de straatkinderen van Rio de Janeiro.

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!