Max Bolliger

Max Bolliger
Download

Biografie

Max Bolliger (Zwitserland, 1929) studeerde heilpedagogiek en psychologie maar begon in 1953 met schrijven. Hij verwierf bekendheid door zijn bewerkingen van de bijbelse verhalen over David, Jozef, Daniël en Mozes. Die ontdeed hij van hun zondagsschoolmoraal en maakte hij toegankelijk voor kinderen. Voor David ontving hij in 1966 de Deutsche Jugendliteraturpreis.

Vanaf de jaren zestig werden zijn prentenboeken, geïllustreerd door kunstenaars als Jozef Wilkon en Monika Laimgruber, regelmatig in het Nederlands vertaald. Voor De kleine reus kreeg hij een Zilveren Griffel.

Bolliger neemt het in zijn boeken graag op voor de kleine en zwakke mens of dier. Die moet zich bewust worden van zijn eigen kwaliteiten voor hij zijn plaats in de wereld kan veroveren.

Bron: Encyclopedie van de jeugdliteratuur, onder redactie van Jan van Coillie, Joke Linders, Selma Niewold, Jos Staal, uitgeverij De Fontein

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!