Wil Derkse

Wil Derkse

Biografie

Wil Derkse (1952) studeerde scheikunde en filosofie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij was leraar scheikunde aan het Jeroen Bosch College te 's-Hertogenbosch, waar Cornelis Verhoeven zijn collega klassieke talen was. Van 1987-2001 was hij wetenschappelijk directeur van de Radboudstichting.

Kort na zijn promotie in 1993 op het proefschrift On Simplicity and Elegance. An Essay in Intellectual History aan de Universiteit van Amsterdam, waarbij Cornelis Verhoeven zijn promotor was, werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar Wijsbegeerte vanwege de Radboudstichting aan de Technische Universiteit Eindhoven. Sinds 2001 is hij bijzonder hoogleraar Wetenschap, samenleving en levensbeschouwing aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, en directeur van het Soeterbeeck Programma.

Recente publicaties: In Quest of Humanity in a Globalising World (redactie en bijdrage), Leende 2000; Een levensregel voor beginners. Benedictijnse spiritualiteit voor het dagelijks leven, Tielt 2000; De universiteit als dienstbare gemeenschap Nijmegen 2002.

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!