John Green

John Green

Biografie

John Green (Orlando, FL, 1977) is een van de meest populaire en bestverkopende auteurs van de Verenigde Staten. In april 2014 werd John Green door TIME Magazine uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke personen van 2014. Hij bevindt zich in een lijst met grootheden als Beyoncé, Malala Yousafzai, Edward Snowden en paus Franciscus.

In 2007 startte John Green samen met zijn broer Hank Green het videoblogproject Brotherhood 2.0. Het YouTube-kanaal Vlogbrothers werd al snel megapopulair en de twee broers hebben inmiddels fans over de hele wereld. Die fans noemen zichzelf Nerdfighters, nadat John Green ooit de naam van de arcadegame Aero Fighters verkeerd las en in een videoblog enthousiast uitlegde hoe leuk een game genaamd 'Nerdfighters' zou kunnen zijn. John Green houdt via internet intensief contact met zijn fans, waarvoor hij niet alleen YouTube gebruikt, maar ook Twitter (hij heeft meer dan 2,6 miljoen volgers), Tumblr en Facebook.

Nerdfighters vechten tegen World Suck en voor meer awesome in de wereld. Dit doen ze op verschillende manieren. Hun grootste project is Project For Awesome, waarmee geld wordt opgehaald voor goede doelen als Kiva (een fonds voor kleine leningen aan mensen in ontwikkelingslanden), Water.org (voor drinkwater in ontwikkelingslanden) en This Star Won't Go Out (voor kinderen met kanker en hun familieleden, opgericht door de nabestaanden van Esther Earl, aan wie Een weeffout in onze sterren is opgedragen).

johngreen.nl
johngreenbooks.com

YouTube  youtube.com/vlogbrothers

Tumblr  fishingboatproceeds.tumblr.com

Twitter  @realjohngreen
@johngreennl

Facebook  facebook.com/johngreenfans

Boeken

Paper Towns

Paper Towns  Negen jaar oud zijn ze en onafscheidelijk - Q (Quentin) en Margo Roth Spiegelman - als ze in het park een dode man vinden. Daarna hebben ze bijna tien jaar geen contact meer. Totdat Margo op een avond op het raam van Q's kamer klopt...

Die nacht maken Margo en Q een onvergetelijke tocht door de stad waar ze wonen. Q heeft het gevoel dat die nacht een onverbrekelijke band tussen hem en de mooie Margo wordt gesmeed. Als Margo de volgende dag verdwenen is, laat hij het er dan ook niet bij zitten.

Een bizarre roadtrip volgt, waarin Q er langzaam achterkomt dat Margo niet de persoon is die hij altijd heeft gedacht - en ook hijzelf niet.

 

Filmeditie Paper Towns

Filmeditie Paper Towns

In de zomer van 2015 is Paper Towns, de tweede verfilming van een boek van John Green, in de bioscopen te zien. Nat Wolff, Isaac in de film The Fault in Our Stars, keert terug als hoofdrolspeler Q. Supermodel en it-girl Cara Delevigne vertolkt de rol van Margo Roth Spiegelman.

www.papertowns.nl

 


 

Een weeffout in onze sterren

Een weeffout in onze sterren

In de VS werden van The Fault in our Stars nog vóór verschijning meer dan 450.000 exemplaren verkocht. Het boek stond meer dan een jaar lang op nummer één in de NY Times bestsellerlijst. Inmiddels is de roman wereldwijd in meer dan dertig talen verkrijgbaar. In Nederland werd Een weeffout in onze sterren bekroond met de jury- én de publieksprijs van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs, een unicum.

Een weeffout in onze sterren filmeditieIn 2014 was de verfilming in de bioscopen te zien met Shailene Woodley als Hazel en Ansel Elgort als Gus. Uiteraard bevat de paperback filmeditie van het boek stills uit de film, die voor een deel in onze eigen hoofdstad is opgenomen.

John Green schreef Een weeffout in onze sterren tijdens een verblijf van drie maanden in de Schrijversresidentie van het Fonds voor de Letteren aan het Spui in Amsterdam. Hij doneerde dan ook zijn volledige prijzengeld van de DJP aan het fonds als dank voor zijn verblijf.


 

Het Grote Misschien - Looking for Alaska

Het Grote MisschienHet Grote Misschien is de debuutroman van John Green. Het is een meesterlijk verhaal over vriendschap, grenzeloze verliefdheid en volwassen worden. Het laat zien welke onuitwisbare invloed de ene mens op de andere kan hebben en doet denken aan die andere sensitieve, maffe en onvergetelijke jongvolwassenen uit The Catcher in the Rye en Dead Poets Society.

John Green was zelf leerling aan een kostschool in Alabama, die grote gelijkenis vertoont met Culver Creek uit Het Grote Misschien.

De verfilming van Het Grote Misschien staat in de planning voor 2016. De producers en scriptschrijvers van Looking For Alaska zijn dezelfde als die van Paper Towns en The Fault in Our Stars, de regisseur is Becca Thomas.


 

19 keer Katherine

19 keer KatherineColin Singleton, een wonderkind dat vele talen beheerst en in anagrammen denkt, is zojuist door zijn negentiende vriendinnetje met de naam Katherine gedumpt. Zijn enige vriend, Hassan - in alle opzichten zijn tegenpool - neemt hem mee op een roadtrip waarop hij hem op zijn eigen onnavolgbare wijze bijstaat. Hun tocht eindigt al snel in het gat Gutshot.

Met zijn droge humor, wiskundige onderdenkingen en vele voetnoten toont 19 keer Katherine de nerdy kant van John Green - maar dat maakt het verhaal er niet minder hilarisch en bijzonder op.


Will Grayson, will grayson

Will Grayson, will graysonVoor Will Grayson, will grayson bundelden John Green en David Levithan hun krachten. De twee zwaargewichten uit de Amerikaanse Young Adult literatuur schreven samen een meeslepende, humoristische en aangrijpende roman.

De twee veelbekroonde auteurs schreven om en om de hoofdstukken voor dit boek. John Green blies leven in Will Grayson, een typische Green-protagonist: een onzekere, charmante en slimme jongen. David Levithan schiep will grayson: melancholiek, homoseksueel maar de deur van de kast zit nog potdicht.

 


Oorkonde De Nieuwe Boekhandel

Adoptieboekhandels

John Green is geadopteerd door Literaire Boekhandel Lijnmarkt in Utrecht en De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam. Daar kunnen ze je alles over hem vertellen en wie weet loop je na een bezoekje wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!