Ineke Holtwijk

Ineke Holtwijk

Biografie

Ineke Holtwijk (1955) heeft altijd veel gereisd: tot in 1989 in Afrika, daarna vooral in Zuid-Amerika. In 1992 werd ze correspondente Latijns-Amerika voor de Volkskrant. Verder werkte ze voor Elsevier, het NOS-journaal, Jeugdjournaal en het Jeugdjournaal. Tegenwoordig schrijft zij boeken en artikelen en adviseert zij bedrijven, organisaties en overheden over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij Lemniscaat verschenen van haar hand Engelen van het asfalt en Ramiro, kindsoldaat.

Engelen van het asfalt, een jeugdboek over de straatkinderen van Brazilië, verscheen in september 1995. Ineke Holtwijk schreef dit boek, omdat ze door haar werk voor het Jeugdjournaal wist hoezeer Nederlandse kinderen door het onderwerp worden geraaakt; ze ergerde zich aan de wijze waarop er in Nederland over werd geschreven en wilde het beeld vanuit haar eigen ervaringen bijstellen. Voor het schrijven van dit boek trok Ineke Holtwijk vier maanden met straatjongeren op.

Ook is Ineke Holtwijk de schrijfster van Kannibalen in Rio en Rooksignalen, twee succesvolle journalistieke romans voor volwassenen, uitgegeven door uitgeverij Prometheus.

Ineke is geadopteerd door Boekhandel van Leeuwen in Schiedam. In deze winkel kunnen ze je alles over haar vertellen en misschien loop je na een bezoekje wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!

Meer weten over Ineke van Holtwijk? Neem ook eens een kijkje op haar website.

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!