Ilco van der Linde

Ilco van der Linde

Biografie

Ilco van der Linde (1963) is de initiatiefnemer van MasterPeace, dance4life, het Nationale Bevrijdingsconcert op de Amstel, Bevrijdingspop en de Bevrijdingsfestivals - stuk voor stuk succesvolle projecten met honderdduizenden fans, volgers en bezoekers. In 2013 ontving Ilco voor MasterPeace, samen met co-founder Mohamed Helmy, een Oorkonde van Verdienste van vn-chef Ban Ki-moon. Daarnaast werd hij door de Amerikaanse Rockefeller Foundation toegevoegd aan de 'Top 100 of Next Centuries Innovators'. Met ingang van juli 2015 woont en werkt hij in het Amsterdamse 'Mandelahuisje', een herberg aan het IJ die in het teken staat van ubuntu: verbinding en respect.

In Be a Nelson beschrijft Ilco zijn kleurrijke leven als 'onvermoeibaar optimist' (Het Parool) en 'Doener des Vaderlands' (Hans Achterhuis). Het is zijn missie om stiltes en taboes rond moeilijke maatschappelijke thema's te doorbreken en mensen zo te raken dat ze voor sociale verandering aan de slag willen gaan. 'It's all about creating heart connections', zo vertelde hij in zijn TedX Speech.

www.ilcovanderlinde.nl

www.beanelson.org

'I believe in MasterPeace. World leaders cannot push back armed conflict alone. We need the whole world to make this happen.' - Desmond Tutu

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!