Maarten Meijer

Maarten Meijer
Download

Biografie

Maarten Meijer (Zeist, 1958) is net als Guus Hiddink een wereldburger en avonturier. Na zijn middelbare-schooltijd zeilde hij de Atlantische Oceaan over naar de Verenigde Staten, een land dat door Hiddink zeer wordt bewonderd en dat hem naar eigen zeggen fundamenteel heeft gevormd. In 1991 verhuisde Meijer met zijn vrouw en kinderen naar Moskou, de stad die door Hiddink -- als coach van de Russische ploeg -- zijn ‘huis-ver-van-huis' wordt genoemd. Sinds 2000 woont de familie Meijer in Zuid-Korea, waar Hiddink tijdens het WK van 2002 het nationale bewustzijn op zijn grondvesten deed schudden.
Maarten Meijer studeerde natuurwetenschappen en filosofie in New York en Russische literatuur in Moskou. Tegenwoordig doceert hij filosofie en ethiek op een International School in de bergen van Zuid-Korea, een baan die hij combineert met zijn activiteiten als schrijver, voetbalcommentator en maatschappijcriticus. Hij is de auteur van Dick Advocaat: de grote droom van de Kleine Generaal, What's So Good about Korea, Maarten? en Education War.

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!