Jan Michael

Jan Michael
Download

Biografie

Jan Michael (Groot-Britannië, 1947) bracht haar kinderjaren door op de Seychellen, een eilandengroep in de Indische Oceaan, maar ging in Wales op kostschool, terwijl haar ouders afwisselend in Lesotho, Ghana en Pakistan woonden. Ze studeerde geschiedenis, werkte voor een uitgeverij in Londen en vestigde zich in 1976 in Amsterdam.

In 1988 debuteerde ze met een roman voor volwassenen. In 1994 volgde haar eerste jeugdroman, De duistere heuvel, over een Engels meisje dat op de Seychellen woont. Daarna schreef ze nog drie andere boeken voor kinderen vanaf negen jaar.

Jan Michael schrijft haar boeken in het Engels, maar haar oorspronkelijke uitgever is altijd Nederlands. De boeken van Jan Michael zijn verschenen in Engeland, Ierland, Italië, Duitsland, Japan en Amerika. Venster in de nacht was haar eerste boek bij Lemniscaat. Op weg naar huis verscheen in 2008 en is bekroond met een Zilveren Griffel en de Jenny Smelik-IBBY prijs!

Wil je meer weten over deze schrijfster? Neem eens een kijkje op haar (Engelstalige) website.

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!