Per Nilsson

Per Nilsson

Biografie

Per Nilsson schrijft boeken voor jongeren. Daarin stelt hij thema's centraal die hemzelf fascineren en die tegelijkertijd aansluiten bij de belevingswereld van zijn doelgroep. Zo gaat Het lied van de raaf over de vervuiling van het milieu en is het tegelijkertijd een roman over hoop, geloof en liefde. Alleen wie vertrouwen in de toekomst heeft, zal vooruit kunnen blijven kijken zonder de hoop te verliezen.

In De geur van Melisse is het de intense, eerste liefde van een jongen voor een meisje die beschreven wordt, en in Jij, jij en jij staan drie jonge mensen centraal die allen op hun eigen manier op zoek zijn naar hun identiteit.

Net zo belangrijk als de inhoud is de vorm van de verhalen. In Het lied van de raaf heeft de auteur een spel gespeeld met het getal zeven: het boek is verdeeld in zeven liederen, zeven hoofdstukken en elk hoofdstuk is verdeeld in zeven paragrafen.

De geur van Melisse leest als een script en bevat allerlei aspecten die in de film een rol spelen, en in Anders dan jij speelt de schrijver met vooruitwijzingen die de lezer prikkelen om verder te lezen. De bijzondere compositie van de verhalen stelt de lezer steeds voor verrassingen, waardoor Nilssons boeken nooit saai worden.

Van zijn hand verschenen bij Lemniscaat ook de boeken 15 en 17.

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!