Hans Post

Hans Post
Download

Biografie

Hans Post werd geboren in Vlaardingen op 13 mei 1959. Tijdens zijn studie voor onderwijzer liep hij stage bij de educatieve dienst van Diergaarde Blijdorp; dat wil zeggen bij het Natuurhistorisch Museum dat toen nog in Blijdorp was gevestigd. Inmiddels is het Natuurhistorisch Museum al weer vele jaren weg uit Blijdorp en vestigde zich zelfstandig in Rotterdam.

Na zijn stage werkte Hans Post ruim twintig jaar in verschillende functies in Blijdorp. Hij gaf les aan talloze groepen leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs, hield zich met vormgeving bezig en hielp mee bij tentoonstellingen. In Blijdorp werd hij hoofd van de educatieve dienst en kwam in het Managementteam. Daarnaast zat hij in de redactie van TamTam, het jeugdblad van het Wereld Natuurfonds.

Na de opening van het Oceanium is hij weggegaan bij Blijdorp en richtte zich op andere dingen. Hij schreef Van kop tot staart, dat werd geïllustreerd door Ingrid en Dieter Schubert. Samen met Kees Heij verkende hij Indonesië op zoek naar een mogelijk uitgestorven vogel en samen richtten ze de Stichting M&P WILCON ecoguide Fund op: een stichting die natuurbeschermingsprojecten op de Molukken ondersteunt.

In 2001 ging Hans Post werken bij de Gemeente Rotterdam als beleidsadviseur. Enkele jaren later werd hij hoofd van het directie bureau bij de dienst Jeugd Onderwijs en Samenleving. Naast zijn werk schrijft hij boeken en werkt aan de schelpencollectie van het Natuurhistorisch Museum van Rotterdam. Ook reist hij graag; het liefst naar verre landen.

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!