Kjersti Scheen

Kjersti Scheen

Biografie

Kjersti Scheen werd geboren op 17 augustus 1943 in Oslo, Noorwegen. Ze studeerde aan de Rijksschool voor kunsten en handwerken. Vanaf 1964 illustreert ze boeken. Daarnaast is ze, gedreven door haar politieke en sociale betrokkenheid, tien jaar als journaliste werkzaam geweest. In Noorwegen zijn de boeken van Scheen heel populair. Tegenwoordig richt Kjersti Scheen zich volledig op het schrijven.

Haar boek Mánefeen verscheen in Noorwegen in 1993, de Nederlandse vertaling Maanmeisje werd in 1996 bij Lemniscaat gepubliceerd. Het mooie omslag werd gemaakt door lrene Goede. Het verhaal gaat over Cindy, die steeds meer moeite heeft om haar gevoelens en haar lichaam onder controle te houden. Als Helge, waar ze verliefd op is, plotseling verhuist, gaat het mis. Ze eet nauwelijks meer en krijgt anorexia. In Noorwegen viel Maanmeisje direct in de prijzen. Het werd in 1994 bekroond met de Literatuurprijs van het Ministerie van Cultuur en de prijs van Schooibibliothecarissen.

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!