Jung Hee Spetter

Jung Hee Spetter

Biografie

Jung-Hee Spetter werd in 1969 geboren in Poesan, Zuid-Korea. Toen ze negen was verhuisde ze naar Nederland. Na de middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen. Tekenen bij kinderverhalen was altijd een hobby van haar geweest en haar afstudeeronderwerp was dan ook illustratie.

Inmiddels heeft Jung-Hee Spetter al verschillende prentenboeken gemaakt. Haar eerste boek, Lang zal ik leven! maakte ze samen met Anke de Vries, die de tekst schreef. Daarna heeft ze nog een prentenboek gemaakt met de schrijfster Anke Kranendonk en maakte ze zelf een serie boekjes voor peuters over de vier seizoenen.

Haar illustraties vallen op door de heldere kleuren en de eenvoudige vormen. Behalve met illustreren, houdt Jung-Hee Spetter zich ook bezig met het beschilderen van kindermeubels en het maken van schilderijen. De afgelopen jaren nam ze deel aan verschillende exposities in onder andere Amsterdam, Utrecht, Apeldoorn en Amersfoort.

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!