Ulf Stark

Ulf Stark

Biografie

Ulf Stark werd in 1944 te Stockholm in Zweden geboren. Hij debuteerde in 1964 met een bundel gedichten en een roman, alsmede twee tienenerboeken, en twee boekjes voor beginnende lezers.

Doldwazen en druiloren (Dórfinkar och dönickar) schreef hij naar aanleiding van een wedstrijd die was uitgeschreven door uitgeverij Bonniers. Er werd een spannend, fantasierijk en onderhoudend boek gevraagd, dat levensmoed en levensvreugde zou bieden. De prijs ging naar Ulf Stark.

Het was precies het soort boek dat hij wilde schrijven. Er zijn toch al veel te veel voorzichtige, nette, keurige en 'gezellige' boeken voor jongeren vond hij. Hij had zin om eens een heel andere kant uit te gaan.

Naast zijn bezigheden als schrijver werkt hij als opleider van personeel bij een stichting voor de arbeidsmarkt. Ulf Stark woont met zijn vrouw in Lindingö, een bekende wijk in Stockholm. Hij heeft drie kinderen.

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!