Maarten Timmer

Maarten Timmer

Biografie

Prof. dr. Maarten Timmer (1925) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en maakte in 1947 middels zelfstudie kennis met de analytische psychologie.

Na zijn afstuderen ging hij werken als kinderarts in de tropen. Hij promoveerde in 1961 in de tropische pediatrie met het proefschrift Child Mortality and Population Pressure in the Yogyakarta Area. Nadien werkte hij in Nederland als dorpsdokter. In de periode 1966-1985 was hij achtereenvolgens verbonden aan de Vrije Universiteit, het Koninklijk Instituut voor de Tropen en het Bureau voor Wetenschappelijk Onderzoek van de Gemeenschappelijke Medische Dienst te Amsterdam. Van 1986 tot 1991 was hij hoogleraar aan de medische faculteit van de Universiteit van Amsterdam.

Het emeritaat gaf hem de gelegenheid, de tijd en de energie om een lang gekoesterd plan ten uitvoer te brengen: de samenstelling van deze encyclopedie.

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!