Leendert Jan Vis

Leendert Jan Vis

Biografie

Leendert Jan Vis werd in 1955 in Lunteren geboren. Hij was de zevende in een gezin met negen kinderen. Na de HTS werkte hij enige tijd bij Philips, waar hij er echter al snel achter kwam dat dat niets voor hem was.

Na enige omzwervingen wist hij wat hij wilde; tekenen was altijd een hobby van hem geweest en hij meldde zich aan bij de avondopleiding van de kunstacademie. Na twee jaar scenario's voor Donald Duck-verhalen geschreven te hebben, begon Vis zich toe te leggen op het ontwerpen van humoristische prentbriefkaarten.

Het succes was overweldigend - wereldwijd zijn er al meer dan honderd miljoen van verkocht. Hoewel Leendert Jan Vis al eerder met de gedachte speelde om prentenboeken te maken, duurde het uiteindelijk tot 1999 voor hij zich met drie ontwerpen tot een uitgever wendde.

Jaap Schaap, Een kip doet... en Op de boerderij zijn even speels, origineel en verrassend als Vis' kaarten. De boeken doorbreken alle op geheel eigen wijze het verwachtingspatroon van de lezer. Inmiddels is daar nog het boek Voor jouaan toegevoegd.

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!