Wij zijn altijd op zoek naar mooie, nieuwe boeken. En misschien heeft u die wel geschreven!

U kunt uw manuscript opsturen naar:
Uitgeverij Lemniscaat
Postbus 4066
3006 AB Rotterdam

Lees wel even de voorwaarden door.

Procedure

Wilt u ons een boek aanbieden? Stuur een papieren versie naar bovenstaand adres. Digitale inzendingen worden niet in behandeling genomen.

Heeft u een dik boek geschreven? Zend ons dan alleen de eerste hoofdstukken. Als wij daardoor geïntrigeerd raken, nemen we zelf contact met u op om de rest op te vragen.

Na ongeveer acht weken krijgt u een reactie of uw verhaal aansluit bij ons fonds. Manuscripten die wij niet publiceren worden retour gestuurd als u een voldoende gefrankeerde retourenveloppe bijsluit.

Gezien het grote aantal manuscripten dat wij krijgen toegezonden, kunnen wij in geval van een afwijzing niet uitgebreid ingaan op de reden daarvoor.

Onze criteria

Om zelf te beoordelen of uw boek in ons fonds zal passen of beter op zijn plek is bij een andere uitgeverij, kunt u het best een boekwinkel of bibliotheek bezoeken. Zoek naar de boeken waarbij u uw boek vindt passen en kijk welke uitgeverijen die hebben uitgegeven.

Voor ons is in de eerste plaats belangrijk dat een boek origineel is en goed geschreven.
Een kinderboek moet aantrekkelijk zijn voor kinderen in de leeftijdsgroep voor wie het bedoeld is én het moet iets meer bieden dan alleen maar een spannend verhaal. Er is niet één soort boeken te noemen dat voor ons de juiste is.Wat we niet uitgeven: fantasy, horror, vampierverhalen en chicklit. Verder vinden we het leuk om heel verschillende boeken uit te geven die de lezer allemaal op hun eigen manier iets te bieden hebben.
Voor volwassenen zijn we met name geïnteresseerd in maatschappelijk betrokken filosofie en non-fictie.

Literaire kwaliteit en oorspronkelijk, zo min mogelijk digitaal, artwork staan bij ons hoog in het vaandel, maar niet ten koste van alles. Voor onze kinderboeken geldt dat kinderen altijd iets aan een boek moeten kunnen beleven.