Meld u aan: Filosoferen met Hans Achterhuis

Evdaimonia organiseert van 12 juli tot en met 18 juli een Academie op Kreta met Hans Achterhuis. Het onderwerp van deze cursus is Re-think ‘Het rijk van de schaarste’. Dit klassieke werk uit 1988, waarvan in 2018 een herziene editie werd uitgebracht, is actueler dan ooit. Nu de kloof tussen arm en rijk steeds groter wordt en onze aarde steeds verder uitgeput raakt, ontkomen we er niet aan om de basis van ons economische systeem aan een grondige, kritische analyse te onderwerpen. Milieufilosoof Petran Kockelkoren zal tijdens deze filosofische gesprekken als side-kick optreden.

Er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar dus kijk snel op: www.academieopkreta.com

Amor Mundi organiseert van 7 juni tot en met 13 juni een vijfdaagse filosofieweek met Hans Achterhuis in landhuis Le Grande Chêne in de Zuid-Franse Verdon. Aan de hand van vijf thema’s die belangrijk zijn in Achterhuis’ werk (schaarste, moralisering van Gaia, utopie, geweld en Hannah Arendt) wordt het indrukwekkende oeuvre besproken dat hij de afgelopen vijftig jaar opbouwde. Het motto van de filosofieweek luidt Vita Activa, de strijdkreet die Achterhuis deelt met Rosa Luxemburg en Hannah Arendt.

‘Samen met Hans Achterhuis maken we de balans op van dit filosofische avontuur. Met twee ervaren gidsen, Petran Kockelkoren en Ruddy Doom, doorkruisen we gedurende vijf dagen intensief vijf items waarin zijn werk en denken weerpiegeld wordt. Zij volgen de lijnen die Hans uitzet, geven hun commentaar en kritiek en leggen de bal voor doel: het is dan aan Hans Achterhuis, en ook u, om te scoren.’

Kijk voor meer informatie en het voor de inschrijving op: www.amormundi.info