Richard Hare

Richard Hare
Download

Biografie

Richard Marvyn Hare (Backwell, Somerset, 1919) studeerde Klassieke Talen aan Balliol College in Oxford. In de Tweede Wereldoorlog diende hij in de Indian Mountain Artillery, waar hij in 1942 gevangen werd genomen door de Japanners. Hij werd onder meer tewerkgesteld aan de beruchte Birma Spoorlijn - een ervaring waardoor hij gesterkt werd in zijn overtuiging dat filosofie zou moeten dienen om het morele goed in de mens naar boven te halen.

Na de oorlog keerde hij terug naar Oxford waar hij Fellow werd aan het Balliol College. In 1964 werd hij verkozen tot Fellow van de British Academy en later bekleedde hij tevens het ambt van White's Professor of Moral Philosophy aan het Corpus Christi College. In 1983 ging hij met pensioen en aanvaardde de functie van Graduate Research Professor aan de universiteit van Florida at Gainesville. In die hoedanigheid werkte hij nog elf jaar.

Hare stierf in 2002 in South Oxfordshire.

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!