Magazines

We zijn er trots op: onze magazines die GRATIS bij de boekhandel op te halen of bestellen zijn.

Eens per half jaar is er STACH, waarmee de bovenbouw en de eerste klas van de middelbare school aan de slag kunnen. En voor de hele basisschool is er Natuurlijk!, dat eens per jaar verschijnt. Daarin presenteren we onze rijke collectie aan natuurboeken op een interactieve en speelse manier.

Onlangs hebben we daar ons nieuwe prentenboekenmagazine Hebbes! aan toegevoegd, met daarin meer dan 250 van onze prentenboeken overzichtelijk en op thema gesorteerd. Je kunt ze ook hier op de website (op thema) terug kunt vinden. Maar ook van onze klassieke Lemniscaatkrant wordt er eens per week een nieuw nummer online geplaatst, zodat je herinneringen kunt ophalen.

Neem hieronder vooral een kijkje en vergeet niet dat je STACH, Natuurlijk! en Hebbes! ook voor de hele bovenbouw kunt bestellen bij de lokale boekhandel. Nogmaals: GRATIS!

stachcover.jpg

STACH

Lemniscaat heeft zo’n rijk kinder- en jeugdboekenfonds, dat het een eigen tijdschrift verdient. Daarom ontwikkelden we STACH, het gratis tijdschrift vol interviews, leesfragmenten, recensies, doe-opdrachten, columns, tutorials, recepten, voorpublicaties, horoscopen, kijkpagina’s, aankondigingen, prijsvragen, fotoreportages en alles wat je maar weten wilt over de mooiste jeugdboeken.

natuurlijk-omslag12.jpg

Natuurlijk!

Als een echte natuurdetective beleef jij avonturen met dit gratis natuurmagazine op zak! Haal een GRATIS papieren exemplaar bij de boekhandel (zolang de voorraad strekt) en spreek de volgende zin uit aan de balie: ‘Mag ik het Natuurlijk!-magazine van Lemniscaat alstublieft?’ Zijn er nog meer klanten in de winkel? Kijk dan opzichtig om je heen en praat harder dan normaal. Steek het onder je arm en hup, naar buiten!

HEBBES-prentenboekenmagazine-2024-omslag.jpg

Hebbes!

Naast onze magazines STACH en Natuurlijk! is er nu dus ook Hebbes!. Met meer dan 250 van onze prentenboeken gebundeld in thema’s zoals Stoer!, School en leren en Verdriet en afscheid nemen is dit een heel fijn en handig naslagwerk. Je vindt er trouwens ook interviews met illustratoren en een tekenles van een van onze topillustratoren!

Hebbes! Heerlijk om in te bladeren, te gebruiken als checklist of om een passend boek te vinden.

Zoals je van ons gewend bent, is ook dit magazine GRATIS op te halen bij je lokale boekhandel maar is het ook digitaal te lezen!

krant1.jpg

Lemniscaatkrant

In het voorjaar van 1987 verscheen de eerste Lemniscaatkrant. Vanaf dat moment werd Lemniscaatgeschiedenis geschreven en is de krant bij velen op de mat gevallen. En vanaf nu kun je onze krant weer lezen. Elke week komt er een volgend nummer online, zodat je lekker de geschiedenis in kunt duiken en nostalgie kunt opsnuiven. Of misschien wil je wel iets over een auteur of illustrator weten voor je boekenbeurt. De krant staat namelijk vol met interviews. Of misschien wil je een oude boekentip. Dit alles kan je vinden in het Lemniscaatarchief.