Algemeen

(010) 206 29 29

info@lemniscaat.nl
Verkoop

Marijn Staps - verkoop@lemniscaat.nl

Pers en promotie

Kind, jeugd en young adult | Hindele Boas, Sebastiaan Brussee - promotie@lemniscaat.nl
Non-fictie volwassenen | Jochem Salemink - jochem@lemniscaat.nl

Binnen- en buitenlandse rechten

Robin van der Gaag - rechten@lemniscaat.nl

Bezoekadres

Vijverlaan 48
3062 HL Rotterdam

Postadres

Postbus 4066
3006 AB Rotterdam

Routebeschrijving in Google Maps
Uitgeverij Lemniscaat

Pers en promotie

Veelgestelde vragen

Mag ik (online) uit een Lemniscaatboek voorlezen aan publiek?

Het is niet toegestaan om opnames te maken van je voorleessessie en/of deze te delen via het internet. De enige uitzondering waarbij het wel is toegestaan om online voor te lezen is als het boek wordt voorgelezen via een livestream en dit niet wordt opgenomen. 

Ook mogen afbeeldingen uit onze boeken niet worden bewerkt ten behoeve van het voorlezen.

In een niet-commerciële omgeving waarbij een Lemniscaatboek wordt voorgelezen aan publiek is het wel toegestaan om voor te lezen. Denk hierbij aan een privésituatie of op school. Wederom zijn opnames maken en delen niet toegestaan.

Zodra er in een commerciële omgeving wordt voorgelezen uit een Lemniscaatboek, en er dus partijen zijn die betaling ontvangen voor deze activiteit, ben je altijd verplicht om toestemming aan ons te vragen. Je kunt je aanvraag sturen naar rechten@lemniscaat.nl. In jouw aanvraag is het belangrijk dat je de volgende zaken zo duidelijk mogelijk omschrijft.

• Je naam en contactgegevens
• De titel van het Lemniscaatboek waaruit wordt voorgelezen
• De opbrengsten die voortkomen uit deze activiteit
• Eventueel andere bijzonderheden

Wij sturen je vervolgens zo snel mogelijk ons antwoord met eventueel onze voorwaarden en aanvullende vragen of opmerkingen.

 

Kan ik STACH voor mijn school bestellen?

Ja, dat kan! Alleen niet via de uitgeverij. Om STACH voor jouw school te bestellen, adviseren we je om contact op te nemen met je lokale boekhandel. Boekverkopers kunnen ons magazine onbeperkt en in pakketten van 25 stuks bestellen. Veel boekhandels bestellen STACH speciaal voor scholen in hun omgeving. 

Kan ik een abonnement nemen op STACH?

Helaas, het is niet mogelijk om een abonnement af te sluiten of STACH thuisbezorgd te krijgen. Je moet er echt voor naar de boekhandel. Maar hee, hoe fijn is een bezoekje aan de échte boekwinkel? Wij zien alleen maar voordelen!

Ik zoek een uitgever voor mijn boek. Hoe gaat dat in z'n werk bij Lemniscaat?

Je kunt ons je werk -of een deel ervan- per post toesturen. Lemniscaat neemt geen digitale manuscripten in behandeling. Ook beoordelen we geen digitale illustraties. Stuur je werk dus NIET per e-mail.
Je krijgt altijd een bevestiging van ontvangst, en kunt vervolgens binnen ca 8 weken een reactie verwachten.
Wanneer je je inzending bij eventuele afwijzing retour wilt ontvangen, is het van belang dat je een voldoende gefrankeerde envelop bijsluit. 

Meer informatie over het insturen van werk vind je hier.

Mijn lokale boekhandel kan STACH niet bestellen. Wat nu?

Iedere boekhandel in Nederland en België kan STACH gratis en onbeperkt bestellen via CB (NL) of de Boekenbank (BE). STACH wordt gratis verstrekt in pakketten van 25 stuks. Veel winkels bestellen het magazine speciaal voor scholen en bibliotheken in hun omgeving. Als het bestellen onverhoopt niet lukt, kan de boekhandel contact opnemen met Lemniscaat via verkoop@lemniscaat.nl.
Als je boekhandel STACH niet wil bestellen, raden we je aan om het bij een andere boekhandel te vragen. 

Past mijn manuscript bij Lemniscaat?

Om zelf te beoordelen of jouw boek in ons fonds zal passen of beter op zijn plek is bij een andere uitgeverij, kun je het best een boekwinkel of bibliotheek bezoeken. Zoek naar de boeken waarbij je jouw boek vindt passen en kijk welke uitgeverijen die hebben uitgegeven.

Voor ons is in de eerste plaats belangrijk dat een boek origineel is en goed geschreven.

Een kinderboek moet aantrekkelijk zijn voor kinderen in de leeftijdsgroep voor wie het bedoeld is én het moet iets meer bieden dan alleen maar een spannend verhaal. Er is niet één soort boeken te noemen dat voor ons de juiste is.

Wat we niet uitgeven: fantasy, horror, vampierverhalen en chicklit. Verder vinden we het leuk om heel verschillende boeken uit te geven die de lezer allemaal op hun eigen manier iets te bieden hebben.

Voor volwassenen zijn we met name geïnteresseerd in maatschappelijk betrokken filosofie en non-fictie.

Literaire kwaliteit en oorspronkelijk, zo min mogelijk digitaal, artwork staan bij ons hoog in het vaandel, maar niet ten koste van alles. Voor onze kinderboeken geldt dat kinderen altijd iets aan een boek moeten kunnen beleven.

Kan ik stagelopen bij Lemniscaat?

Lemniscaat biedt geen stageplekken. Wel zijn er incidenteel mogelijkheden op het gebied van snuffelstages. Heb je interesse in een snuffelstage bij Lemniscaat, stuur dan een e-mail naar promotie@lemniscaat.nl