Manuscripten

Wij zijn altijd op zoek naar mooie, nieuwe verhalen en illustraties. Misschien zijn we wel op zoek naar jou!

Je kunt je werk opsturen naar:
Uitgeverij Lemniscaat
Postbus 4066
3006 AB Rotterdam

Wil je je werk retour ontvangen? Sluit dan een voldoende gefrankeerde retourenveloppe bij.

NB Digitale inzendingen worden niet in behandeling genomen.

Procedure

Wil je ons een boek of verhaal aanbieden? Stuur dan een papieren versie naar bovenstaand adres. Heb je een dik boek geschreven? Stuur ons dan alleen de eerste hoofdstukken. Als wij daardoor geïntrigeerd raken, nemen we zelf contact op om de rest op te vragen. Voor illustratiewerk hanteren we dezelfde richtlijnen: we ontvangen (kopieën van) je werk graag per post.

Je ontvangt binnen een week een kaartje met bevestiging van ontvangst. Na ongeveer acht weken krijg je van ons te horen of jouw werk aansluit bij ons fonds.

Gezien het grote aantal manuscripten dat wij krijgen toegezonden, kunnen wij in geval van een afwijzing niet uitgebreid ingaan op de reden daarvoor.

Tip!

Om zelf te beoordelen of jouw werk in ons fonds zal passen of beter op zijn plek is bij een andere uitgeverij, kun je het beste een boekwinkel of bibliotheek bezoeken. Zoek naar de boeken waarbij je jouw boek vindt passen en kijk welke uitgeverijen die hebben uitgegeven.

Onze criteria voor kinderboeken

Voor ons is in de eerste plaats belangrijk dat een boek origineel is en goed geschreven.
Een kinderboek moet aantrekkelijk zijn voor kinderen in de leeftijdsgroep voor wie het bedoeld is én het moet iets meer bieden dan alleen maar een spannend verhaal. Er is niet één soort boeken te noemen dat voor ons de juiste is. Wat we niet uitgeven: fantasy, horror, vampierverhalen en chicklit. Verder vinden we het leuk om heel verschillende boeken uit te geven die de lezer allemaal op hun eigen manier iets te bieden hebben.

Onze criteria voor non-fictie voor volwassenen

Voor ons is in de eerste plaats belangrijk dat een boek origineel is en goed geschreven. Voor volwassenen zijn we met name geïnteresseerd in maatschappelijk betrokken filosofie en non-fictie.

Tot slot

Literaire kwaliteit en oorspronkelijk, zo min mogelijk digitaal, artwork staan bij ons hoog in het vaandel, maar niet ten koste van alles. Voor onze kinderboeken geldt dat kinderen altijd iets aan een boek moeten kunnen beleven.

Veelgestelde vragen

Ik zoek een uitgever voor mijn boek. Hoe gaat dat in z'n werk bij Lemniscaat?

Je kunt ons je werk -of een deel ervan- per post toesturen. Lemniscaat neemt geen digitale manuscripten in behandeling. Ook beoordelen we geen digitale illustraties. Stuur je werk dus NIET per e-mail.
Je krijgt altijd een bevestiging van ontvangst, en kunt vervolgens binnen ca 8 weken een reactie verwachten.
Wanneer je je inzending bij eventuele afwijzing retour wilt ontvangen, is het van belang dat je een voldoende gefrankeerde envelop bijsluit. 

Meer informatie over het insturen van werk vind je hier.

Past mijn manuscript bij Lemniscaat?

Om zelf te beoordelen of jouw boek in ons fonds zal passen of beter op zijn plek is bij een andere uitgeverij, kun je het best een boekwinkel of bibliotheek bezoeken. Zoek naar de boeken waarbij je jouw boek vindt passen en kijk welke uitgeverijen die hebben uitgegeven.

Voor ons is in de eerste plaats belangrijk dat een boek origineel is en goed geschreven.

Een kinderboek moet aantrekkelijk zijn voor kinderen in de leeftijdsgroep voor wie het bedoeld is én het moet iets meer bieden dan alleen maar een spannend verhaal. Er is niet één soort boeken te noemen dat voor ons de juiste is.

Wat we niet uitgeven: fantasy, horror, vampierverhalen en chicklit. Verder vinden we het leuk om heel verschillende boeken uit te geven die de lezer allemaal op hun eigen manier iets te bieden hebben.

Voor volwassenen zijn we met name geïnteresseerd in maatschappelijk betrokken filosofie en non-fictie.

Literaire kwaliteit en oorspronkelijk, zo min mogelijk digitaal, artwork staan bij ons hoog in het vaandel, maar niet ten koste van alles. Voor onze kinderboeken geldt dat kinderen altijd iets aan een boek moeten kunnen beleven.