De drie rovers

Tomi Ungerer

Lemniscaat Kroonjuweel

In De drie rovers lukt het een weesmeisje de vreselijke rovers die haar hebben gekidnapt te veranderen in zorgzame vaders. Voordat het drietal kennismaakte met de kleine Tiffany, trokken de rovers er 's nachts op uit om gewapend met een geweer, een blaasbalg en een enorme bijl onschuldige voorbijgangers te beroven van alles wat ze bij zich hadden. Maar als ze op een nacht slechts het weesmeisje Tiffany in een koets aantreffen, besluiten ze háár mee te nemen als buit.

Gecharmeerd door het kleine meisje gaan de drie rovers op zoek naar andere wezen om voor te zorgen. Van hun gestolen geld kopen ze een groot kasteel waar alle weeskinderen van het land verzorgd en vertroeteld worden.

Formaat: 20,5 x 28,8 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047702887 | nur: 273
Tomi Ungerer

Auteur & Illustrator

Tomi Ungerer

Tomi Ungerer (Strasbourg, 1931) heeft gewoond en gewerkt in Strasbourg, New York, Canada and Ierland. Er zijn meer dan 140 boeken van zijn hand uitgegeven, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Hij heeft veel prijzen ontvangen voor zijn werk, zoals de Hans Christian Andersen Prijs voor zijn kinderboeken. In 2003 koos de Europese Raad hem als de eerste ambassadeur voor Jeugd en Educatie en in 2007 werd in Strasbourg het Tomi Ungerer Museum geopend. Meer weten over deze illustrator? Neem ook eens een kijkje op zijn website.

Meer over Tomi Ungerer

Vertaler

Maydo van Marwijk-Kooy

Meer over Maydo van Marwijk-Kooy