De negen kamers

Peter-Paul Rauwerda

Een rijke psychologische roman in de traditie van de fantastische literatuur – voor de lezers van ‘Honderd jaar eenzaamheid’ en ‘De schaduw van de wind’

 Eén kamer is alleen maar schijn
Eén kamer geeft plezier en pijn
Eén kamer eet en laat je eten
Eén kamer speelt met je geweten
Eén kamer valt niet te ontvluchten
Eén kamer zweeft op wolkenluchten
Eén kamer laat de warmte stromen
Eén kamer geeft je toekomstdromen
Eén kamer is nog onbekend
Die zal bepalen wie je bent

Jonas wordt al enige tijd geteisterd door vreselijke hoofdpijnen. Juist op het moment dat hij alleen thuis is, worden ze vrijwel ondraaglijk.
Dan gebeurt er iets vreemds. ’s Nachts wordt er ingebroken en de ongenode gast last een groot boek achter. Jonas leest in het boek over een merkwaardig huis. Later op de dag blijkt een paar straten verderop een dergelijk huis te zijn verschenen op de plek waar de dag ervoor nog een braakliggend veldje lag.
Het huis krijgt Jonas in zijn greep.
Nadat hij binnen weet te dringen, dwaalt hij als Alice in Wonderland van kamer naar kamer en komt hij van de ene wonderlijke situatie in de andere terecht. Er ontrafelen zich gebeurtenissen en verhalen die heen en weer deinen tussen door en werkelijkheid.
Zal hij aan de greep van het huis kunnen ontkomen?

Peter-Paul Rauwerda schreef een hypnotiserend, psychologisch verhaal dat de lezer, met Jonas, heen en weer slingert tussen realiteit en fantasie. In bloemrijke taal die doet denken aan de boeken van Zafón en Garcia Márquez schildert Rauwerda een wereld die nog lang na het dichtslaan van het boek blijft hangen.
Formaat: 14,3 x 21,5 cm | gebonden | prijs: € 16,99 | isbn: 9789047708391
Peter-Paul Rauwerda

Auteur

Peter-Paul Rauwerda

Peter-Paul Rauwerda is een duizendpoot. In het dagelijks leven is hij wiskundeleraar. En naast schitteren als illustrator – denk aan het bij Lemniscaat verschenen prentenboek De dag dat de zon geen zin had met Mirjam Enzerink of De sterrenkijker met Beatrijs Oerlemans – excelleert hij ook als auteur. Voor zijn bij Lemniscaat verschenen debuut, De negen kamers, won hij direct de Dioraphte Literatour-publieksprijs.

Meer over Peter-Paul Rauwerda