De sterrenkijker

Beatrijs Oerlemans

Een droom van een reis

Een klein scheepje dobbert op de grote zee. Aan boord zijn Maarten en zijn kat Max, en hun buurmeisje Roos, het scheepsmaatje. Ze zijn op weg naar het katteneiland, waar een sterrenregen zal plaatsvinden - wie de sterren ziet vallen, mag een wens doen.

Dat is het begin van een mini-odyssee: na een feestelijk verblijf op het katteneiland varen ze naar het circuseiland waar Roos wil optreden, en gaan ze op weg naar de wens van Maarten.

Beatrijs Oerlemans weet dit fantastische verhaal, om voor te lezen én zelf te lezen, in je hart te laten landen. Peter-Paul Rauwerda geeft in paginagrote illustraties gestalte aan de reis van Maarten, Max en Roos over de eindeloze zee.

Formaat: 17 x 24,5 cm | gebonden | prijs: € 16,99 | isbn: 9789047705871 | nur: 282
Beatrijs Oerlemans

Auteur

Beatrijs Oerlemans

Beatrijs Oerlemans (1966) studeerde rechten en volgde de Schrijversvakschool in Amsterdam. Ze houdt zich bezig met innovatieve projecten op het gebied van duurzaamheid en zorg, en schrijft kinderboeken.© foto: Soraya Ebrahimi

Meer over Beatrijs Oerlemans
Peter-Paul Rauwerda

Auteur & Illustrator

Peter-Paul Rauwerda

Peter-Paul Rauwerda is een duizendpoot. In het dagelijks leven is hij wiskundeleraar. En naast schitteren als illustrator – denk aan het bij Lemniscaat verschenen prentenboek De dag dat de zon geen zin had met Mirjam Enzerink of De sterrenkijker met Beatrijs Oerlemans – excelleert hij ook als auteur. Voor zijn bij Lemniscaat verschenen debuut, De negen kamers, won hij direct de Dioraphte Literatour-publieksprijs.

Meer over Peter-Paul Rauwerda

Lessuggesties

Lessuggesties bij dit boek

De sterrenkijker