Denkgereedschap 2.0

Paul Wouters

Een filosofische onderhoudsbeurt

Is er een filosofie waarin het niet gaat om diepzinnige statements en grote beweringen, maar om verheldering van de problemen waar we iedere dag mee kampen? Ja, die is er. Paul Wouters neemt de lezer bij de hand en laat zien dat de filosofie over uiteenlopende ‘denkgereedschappen' beschikt om vragen te lijf te gaan.

Op veler verzoek heeft Wouters een nieuwe editie gemaakt - sterk uitgebreid en volledig herzien - van zijn originele boek Denkgereedschap (1999) dat in de loop der jaren vele drukken beleefde.

Opleiders en professionals in uiteenlopende disciplines hebben dit boek en de bijbehorende trainingen ontdekt als een onmisbare aanvulling op de vakmatige toolbox. Zij staan voor de opgave om hun cliënten nieuwe perspectieven aan te reiken, anders naar problemen te laten kijken, maar hoe doen ze dat?

‘Scherpzinnige en vaak humoristische analyse', NRC Handelsblad

Formaat: 14,3 x 21,5 cm | paperback | prijs: € 19,99 | isbn: 9789047702160 | nur: 730
Paul Wouters

Auteur

Paul Wouters

Paul Wouters (België, 1950) volgde opleidingen tot onderwijzer, maatschappelijk werker, filosoof en bedrijfskundige. Van 1983 tot 2001 was hij directeur van de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) in Leusden. In 1996 ontving hij namens de ISVW de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs voor de Geesteswetenschappen en in 2001 de Rabobank Ondernemersprijs. Tegenwoordig woont hij in Den Haag, waar hij werkzaam is als zelfstandig organisatieadviseur, als programmamanager van BENEGO (Belgisch-Nederlands Grensoverleg) en als docent in een MBA-opleiding.

Meer over Paul Wouters