Dieren

The British Museum

Kunst voor de allerkleinsten in karton

The British Museum heeft een collectie om je vingers bij af te likken. Daar hebben ze schitterend gebruik van gemaakt in hun serie kartonboekjes voor de allerkleinsten. We beginnen met twee van de mooiste als opwarmertje.
Leer de dieren en de begrippen uit de natuur kennen aan de hand van prachtige kleurige kunstwerken. De liefste hond, de leukste leeuw, de stralendste zon, de koudste sneeuw – dankzij de sterke beelden wordt het benoemen een feest. Alleen al vanwege de schitterende kleuren zullen de kleintjes deze boeken keer op keer pakken. En dat kan, want ze zijn praktisch onverwoestbaar!
The British Museum in Londen is het Rijksmuseum van Groot Brittannië. Het bevat een van de grootste kunstcollecties ter wereld: dertien miljoen voorwerpen uit meer dan een miljoen jaar menselijke geschiedenis. Toegang is gratis. Eerder gaf Lemniscaat van het British Museum Origami, haiku’s en kunst uit.

Kartonboek | prijs: € 9,99 | isbn: 9789047709756

Auteur & Illustrator

The British Museum

Het British Museum is het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk en bevindt zich in Great Russell Street in Londen. De verzameling kunstvoorwerpen behoort tot de grootste collecties ter wereld.

Meer over The British Museum
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens