Het einde van de megamachine

Fabian Scheidler

Het einde van de megamachine

Een nieuwe kijk op de geschiedenis van de mens

De toekomst van de aarde is in gevaar: 5.000 jaar aan menselijke beschaving heeft geleid tot een vernietiging van menselijke samenlevingen en van ecosystemen. Een wereldcrisis staat op het punt van uitbreken. Wie wil begrijpen hoe het zover heeft kunnen komen, en wat we eraan kunnen doen, is bij Fabian Scheidler aan het goede adres.

Scheidler ontmantelt de westerse vooruitgangsmythologieën en laat zien hoe de alomtegenwoordige focus op kapitaalvermeerdering de menselijke toekomst in gevaar heeft gebracht. Tegen de achtergrond van de klimaatchaos, afnemende hulpbronnen, financiële instorting en massale armoede is de tijd gekomen voor ingrijpende veranderingen van onze beschaving: door ons te verzetten tegen de onderdrukking van het systeem, door zelforganisatie en door échte democratie, lukt het ons misschien de megamachine te stoppen voordat het te laat is.
De combinatie van economische, culturele en ecologische perspectieven maakt van Het einde van de megamachine een uniek boek. Het verduidelijkt de wereld om ons heen, maakt ons boos en zet ons aan tot actie.

paperback | prijs: € 24,99 | isbn: 9789047708872 | nur: 730
Fabian Scheidler

Auteur

Fabian Scheidler

Fabian Scheidler (1968) is naast historicus en filosoof ook theaterregisseur en veelgevraagd publicist. Hij was medeoprichter van Kontext TV, een onafhankelijke nieuwszender met maandelijks uitzendingen over global justice. Met Het einde van de megamachine brak hij door bij het grote Duitse publiek. Daarnaast schreef hij toneelstukken en ging in 2013 de door hem geschreven opera Death of a Banker in première.

Meer over Fabian Scheidler