Het geheime boek van de ontdekkingsreiziger

Een survivalhandboek. Een reisverslag. Een goudmijn aan informatie!

Een voorwoord van de samensteller:
Vier jaar geleden trok ik met vrienden door een uithoek van de Amazone, toen we een oude, verlaten hut aantroffen. In een hoek van het kampement vonden we, begraven onder omgevallen palmbomen, een metalen kistje dat in de loop der jaren dicht was geroest. Nieuwsgierig maakten we het open. Daar zagen we een aantal aantekeningenboeken, dagboeken en schetsboeken, prachtig behouden doordat ze in plastic zakken waren verpakt. Op dat moment wisten we nog niet dat we het levenswerk van een onbekende kunstenaar en ontdekkingsreiziger hadden gevonden.
De brief die bij de boeken zat:

Lieve A & L,
Als jullie dit lezen, zijn mijn aantekeningen dus gevonden. Ik laat ze hier veilig bij mijn kamp achter, met een paar andere dingen die ik niet mee kan nemen. In deze aantekeningen staat wat ik in mijn leven heb ontdekt, en dat geef ik nu aan jullie. Hierin kunnen jullie alles vinden – van hoe je een schuilplek kunt maken, tot hoe je een vlot moet bouwen en wildkampeert – maar ook een paar van mijn eigen avonturen. Lees alles goed. Je zult het nodig hebben als je zelf ooit ook op ontdekkingsreis gaat.
ONTHOUD: wees een goed mens, beleef avonturen… en let op je ouders.
Ik zal altijd aan jullie denken,
[naam niet meer leesbaar]

De auteur van de notitieboeken is onbekend. Het Engelse The Quarto Group won het recht op de aantekeningen na een verhitte veiling tussen acht vooraanstaande uitgeverijconcerns. Ook in Nederland was er veel interesse in deze rijke collecte van overlevingstechnieken, tekeningen en avonturenverslagen. Lemniscaat kreeg de vertaalrechten vanwege hun bijzondere imprint Lemniscaat Natuurlijk.

gebonden | prijs: € 24,99 | isbn: 9789047711391 | nur: 210
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens