Mensen, mensen wat een mensen!

Peter Spier

Geen twee mensen zijn hetzelfde!

Op aarde leven zes miljard mensen - dik en dun, jong en oud, gelukkig en ongelukkig, sterk en zwak. Als we elkaar allemaal een hand zouden geven, zou de mensenketting negen miljoen kilometer lang zijn!

Toch zijn geen twee mensen hetzelfde. Kijk maar naar onze neuzen, oren en ogen en naar onze feesten, onze kleren, de spelletjes die we spelen en wat we lekker vinden om te eten. En gelukkig maar, want anders zou de wereld er wel erg saai uitzien!

gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789060694589 | nur: 274
Peter Spier

Auteur

Peter Spier

Peter Spier (1927) groeide op in Broek in Waterland en raakte door zijn vader, illustrator en journalist Jo Spier, al vroeg vertrouwd met het tekenvak. Na zijn opleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam werkte hij enige jaren bij de marine en werd hij correspondent voor Elseviers Weekblad. In 1951 verhuisde hij naar de Verenigde Staten waar hij zich bekwaamde in het schrijven en illustreren van kinderboeken. Bijna al zijn boeken kregen internationale verspreiding en waardering.Maakte zijn vader vooral naam met karikaturale tekeningen, die van Peter zijn sterk picturaal. Zijn beroemdste prentenboek is De koe die in het water viel, vanwege de geromantiseerde visie op het Hollandse landschap en de stad Alkmaar. Prentenboeken als De ark van Noach, Mensen, mensen, wat een mensen! en Het regent, het zegent vallen op door hun volle pagina's en rijkdom aan kleur en details.Bron: Encyclopedie van de jeugdliteratuur, onder redactie van Jan van Coillie, Joke Linders, Selma Niewold, Jos Staal, uitgeverij De Fontein

Meer over Peter Spier