Rupsje Nooitgenoeg voelboek met braille

Eric Carle

Tactiele versie met braille

Rupsje Nooitgenoeg is de eerste uitgave in een serie prentenboeken voor blinde en slechtziende kinderen. Deze uitvoering is ontwikkeld in samenspraak met begeleiders van kinderen met een visuele handicap én met de kinderen zelf. De gebruikte materialen zijn zorgvuldig gekozen en afgestemd op hun tactiele beleving van de werkelijkheid.

Doordat de boeken stuk voor stuk in India met de hand worden vervaardigd, is het resultaat veel meer dan een regulier 'touch and feel'-boek: deze uitgave maakt de wereld van het prentenboek 'zichtbaarder' dan ooit eerder het geval was. Op iedere pagina staat de tekst tevens in braille.

India telt zelf meer dan drie miljoen blinde kinderen. Voor elk in Nederland verkocht exemplaar wordt eenzelfde exemplaar ter beschikking gesteld aan educatieprojecten voor blinde kinderen in India.

Deze speciale uitgave kwam mede tot stand dankzij de welwillende medewerking van uitgeverij Gottmer.

Formaat: 33,5 x 25,5 cm | gebonden | prijs: € 39,99 | isbn: 9789056378073 | nur: 273
Eric Carle

Auteur & Illustrator

Eric Carle

Eric Carle (1929, Syracuse, New York) verhuisde op zesjarige leeftijd naar Duitsland. Daar volgde hij een opleiding aan de prestigieuze Akademie der bildenden Künste. In 1952 kwam hij weer terug naar New York waar hij ging werken als grafisch ontwerper en later als Art Director bij de New York Times. Eric Carle is het meest bekend van zijn boek Rupsje Nooitgenoeg, dat in meer dan 45 talen is verschenen.

Meer over Eric Carle