Sartre

Martin Suhr

Sartre

'De mens is niets anders dan wat hij van zichzelf maakt.' Dat is volgens Jean-Paul Sartre (1905 - 1980) het eerste beginsel van het existentialisme. Als grondlegger van deze filosofische stroming, één van de populairste van de twintigste eeuw, was Sartre al tijdens zijn leven een legende. Hij schreef een reusachtig oeuvre bijeen. Er lijken evenveel Sartres te bestaan als er geschriften van hem zijn: de toneelschrijver, de verteller, de filosoof, de historicus, de socioloog, de essayist, de literator, de journalist, de redenaar, de vroege en de late Sartre.

In dit boek beschrijft Martin Suhr 'de hartstocht om mensen te begrijpen' als een gemeenschappelijke noemer van Sartres oeuvre - een hartstocht die zowel in het literaire als in het filosofische werk tot uiting komt. Suhr gaat uitvoerig in op Sartres hoofdwerk Het zijn en het niet (1943) dat ook bij Lemniscaat is uitgegeven.

Formaat: 13 x 21 cm | paperback | prijs: € 14,99 | isbn: 9789056375010 | nur: 730

Auteur

Martin Suhr

Martin Suhr, geboren in 1940, is verbonden aan de universiteiten van Rostock en Bremen met een leeropdracht voor filosofie. Zijn werkterrein bestaat uit de geschiedenis van de dialectiek en het pragmatisme. Hij heeft ook gepubliceerd over Plato, Hegel, Peirce en Dewey.

Meer over Martin Suhr