Tropische Jopie

Jarvis

Een flonkerend, flitsend, veelkleurig prentenboek over échte vrienden

In Koraalstad leefden de meest oogverblindende tropische vissen van de hele oceaan.
Flonkerend en flitsend glansden en gleden ze in grote kleurige golven.
En daar was…
Jopie.

Jopie is een vrolijk, onopvallend visje dat graag speelt met zijn vrienden Katja de krab en Zeno de zeeslak. Hij is vooral ongelofelijk goed in visstoppertje. Als hij zich verstopt, kan niemand hem vinden.
Het liefst zou Jopie bij de kleurige tropische vissen horen, maar die vinden hem maar saai. Dan krijgt hij een idee: hij knutselt met zijn vrienden geweldige vinnen en een staart in elkaar. En zo wordt hij Tropische Jopie. Hij is de meest flitsende vis van Koraalstad – en nu willen de tropische vissen hem maar wat graag kennen!
Maar dan komt Adje Aal de stad binnenzwemmen. Een hongerige roofvis die trek heeft in… tropische vissen. En Tropische Jopie kan in zijn outfit niet snel genoeg vooruitkomen.
Heeft zijn laatste uur geslagen?Ontdek het in dit verrukkelijke, vrolijke vissenprentenboek in de kenmerkende stijl van Marcs grote gevaarlijke tanden-tekenaar Jarvis!

Tropische Jopie is winnaar van de Sardes Leespluim mei 2019! De Sardes-Leespluim (voorheen de KIDDO-Leespluim) is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar) om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen.
Uit het juryrapport: 'In dit eenvoudige, leuke, goed opgebouwde verhaal komen op een ongedwongen manier allerlei thema’s langs die met vriendschap, waardering, goed met elkaar omgaan te maken hebben. In een taal vol verbeelding, binnenrijm en alliteratie, net zo rijk en uitbundig als de illustraties.'
Speciaal voor de winnende prentenboeken ontwikkelt Sardes lessuggesties. Je vindt ze rechts op deze web-pagina.

gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047710400 | nur: 273
 Jarvis

Auteur

Jarvis

Jarvis ontwierp platenhoezen, beschilderde kastelen, was de jongen die de cijfertjes van de bingo afriep en werkte als animatieregisseur voordat hij zich stortte op het maken van prentenboeken. Bij Lemniscaat verschenen eerder onder meer Sardes-Leespluimwinnaar Tropische Jopie, Wat ging ik ook alweer doen? en Marcs grote gevaarlijke tanden.

Meer over Jarvis
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens

Activiteiten voor thuis en in de klas

Tropische Jopie