Van niets naar iets

Alyssa Hollingsworth

Een verhaal over angst, vriendschap en een nieuwe eigen plek

Sami is met zijn grootvader uit Afghanistan gevlucht. Het lukt ze redelijk een nieuw leven op te bouwen, en als de heimwee toch de kop op steekt hebben ze altijd de rebab nog – het traditionele Afghaanse instrument van grootvader dat hun barre tocht heeft overleefd.

Maar dan slaat het noodlot toe. De rebab wordt gestolen in de metro, juist als Sami er even op moet letten. Hij besluit het terug te halen en vindt het instrument, wonder boven wonder, in een muziekwinkel. Maar hij heeft geen geld. Het enige wat hij heeft is een sleutelhanger – die een klasgenootje wel wil hebben. Dat is de eerste ruil op weg naar de zevenhonderd dollar die de handelaar voor de rebab wil hebben.

Tijdens zijn ruilhandeltocht komt Sami allerlei mensen tegen, overwint hij zijn angsten en geeft hij steeds meer van zijn verdrietige verhaal vrij. Dat levert hem mooie vriendschappen op, maar zal hij de rebab ook kunnen redden?

gebonden | prijs: € 15,99 | isbn: 9789047710004
Alyssa Hollingsworth

Auteur

Alyssa Hollingsworth

Alyssa Hollingsworth studeerde Engels en specialiseerde zich in creative writing en schrijven voor kinderen. Voor haar eerste werk, het essay Naan in the Afghan Village, won ze een prijs van de Elie Wiesel Foundation for Humanity. Van niets naar iets is haar debuut.WWW.ALYSSAHOLLINGSWORTH.COM

Meer over Alyssa Hollingsworth

Vertaler

Biermée

Meer over Biermée

Activiteiten voor thuis en in de klas

Van niets naar iets