Wie is de koning?

Beverley Naidoo

Wie is de koning?

Tien magische verhalen waar de Afrikaanse warmte vanaf straalt

Kijk hoe Schildpad de andere dieren met zijn banjo behekst. Kom erachter waarom Nijlpaard geen haren heeft, hoe Olifant aan zijn slurf komt en waarom Haan kraait. Lees over de vrouw die een muizenkind kreeg... en ontdek welk dier de ECHTE koning van de rimboe is.

Stap de zinderende zon in en laat je betoveren door tien prachtige verhalen uit verschillende Afrikaanse landen.

Formaat: 21,5 x 27 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047707509 | nur: 277
Beverley Naidoo

Auteur

Beverley Naidoo

 Beverley Naidoo (Zuid-Afrika, 1943) groeide op in Zuid-Afrika. Tijdens haar studententijd raakte ze betrokken bij het verzet tegen de Apartheid, waardoor ze haar geliefde land moest ontvluchten. In Engeland trouwde ze met een andere vluchteling uit Zuid-Afrika. In haar prentenboeken, die al vele prijzen wonnen, klinkt haar Afrikaanse stemgeluid altijd door.www.beverleynaidoo.com 

Piet Grobler

Illustrator

Piet Grobler

Piet Grobler (Zuid-Afrika, 1959) studeerde theologie, journalistiek en grafische vormgeving en werkte jarenlang als redacteur en grafisch vormgever. Sinds 1996 is hij freelance kunstenaar en illustrator. Grobler heeft voor zijn werk talloze prijzen ontvangen in landen over de hele wereld, van Italië tot China. Bij Lemniscaat zijn al meerdere door Piet Grobler geïllustreerde boeken verschenen, waaronder Eén slokje kikker en Ballade van de Dood van Meinderts & Jekkers en het sprankelende Antonia waar ook de mooiste vogels in rondvliegen, van Anke de Vries. Piet is geadopteerd door Kinderboekwinkel Kakelbont in Utrecht. In deze winkels kunnen ze je alles over hem vertellen en misschien loop je na een bezoekje wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!