Wie is nou normaal?

Lisa Williamson

Wie is nou normaal?

Het hartveroverende verhaal van een jongen die een meisje wil zijn

Toen ik acht was, moest de hele klas op een middag een opstel maken over wat we later wilden worden.
Mevrouw Box liep door het lokaal en vroeg ons om de beurt op te staan en voor te lezen wat we hadden geschreven. Zachary Olsen wilde voetballen in de eredivisie. Lexi Taylor wilde actrice worden. Harry Beaumont was van plan het tot premier te schoppen. Simon Allen wilde Harry Potter zijn, zo graag zelfs dat hij het seizoen daarvoor met een hobbyschaar een bliksemschicht in zijn voorhoofd had gekerfd.
Voor mij hoefde dat allemaal niet. Wat ik had opgeschreven was dit: Ik wil een meisje worden.


Winnaar van de Waterstones Children’s Book Prize, Hounslow Teen Read, Leeds Book Award, North Herts Book Prize, Oxon Book Award Shortlist YA Book Prize & genomineerd voor de prestigieuze Carnegie Medal

David weet al zijn hele leven dat hij een meisje wil worden. Maar alleen zijn twee beste vrienden delen zijn geheim – zelfs zijn ouders hebben geen idee.
Leo zit dit jaar voor het eerst op dezelfde school als David. Van zijn vorige school moest hij vertrekken om redenen waarover hij liever niet praat. Wel is duidelijk dat hij zich maar beter koest kan houden, omdat het anders ook op deze school mis zal gaan. En dat gaat het al snel... Leo timmert een jongen tegen de grond die David pest, en wordt bijna van school gestuurd.
Dit is het begin van een bijzondere vriendschap tussen twee jongens die ieder een geheim herbergen en erachter komen dat ze bij elkaar zichzelf kunnen zijn.
Formaat: 14,3 x 21,5 cm | paperback | prijs: € 16,99 | isbn: 9789047708490 | nur: 284
Lisa Williamson

Auteur

Lisa Williamson

Lisa Williamson studeerde podiumkunsten aan de universiteit van Middlesex. Ze is acteur en speelt vaak in reclamespotjes. Ze werkte ook twee jaar voor de Gender Identity Development Service in Londen, de dienst die jongeren onder de achttien met genderproblemen helpt. Wie is nou normaal? is haar debuut.  

Meer over Lisa Williamson