Martine van Rooijen

Martine van Rooijen
Download

Biografie

Martine van Rooijen en Maria van Donkelaar zijn verzamelaars. Niet van voetbalplaatjes of antiek servies, maar van verhalen. Ze stelden een aantal bundels samen met verhalen rond verschillende onderwerpen: sprookjes, fabels, griezelverhalen en verhalen uit andere landen. Die verhalen herschrijven zij, vertalen ze soms en het komt ook voor dat ze alleen de verhaallijn overhouden en een nieuw verhaal maken, soms in een ander setting. Of ze zetten de boel op rijm. Elke keer verloopt anders, maar het resultaat is steeds verrassend.

Martine werd 28 september 1961 in Leiden geboren en studeerde Nederlands. Ze is redacteur en werkt als tekstschrijver voor verschillende opdrachtgevers. Ze schrijft kinderboeken, maar ook teksten voor volwassenen. Zo schreef ze over de geschiedenis van het weeshuis waarin haar moeder heeft gezeten.

Haar eerste boek was Het hele jaar rond (1998)

Martine houdt erg veel van oude dingen: ´Ik weet niet precies waarom, maar oude dingen hebben bij mij altijd een streepje voor. Misschien omdat ze iets vertellen over de tijd waarin mijn opa en oma en hun grootouders leefden. Mijn schrijftafel komt uit een Franse boerenschuur en zit vol scheuren, houtwormgaten en vlekken. Maar opgeschuurd en in de was gezet is hij prachtig. Zo zijn er ook zoveel mooie oude verhalen die een opfrisbeurt nodig hebben.´

Over schrijven zei ze: ´Een groot gedeelte van het schrijfproces bestaat voor mij uit niets doen. Als mijn hoofd niet leeg is, kan ik niet schrijven.´

Bron: leesplein.nl 

www.tverhaal.nl

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!